PS Vita startuje v prosinci, chystá se na vlnu HD remaků
zdroj: tisková zpráva

PS Vita startuje v prosinci, chystá se na vlnu HD remaků

14. 9. 2011 11:11 | Novinky | autor: levis |

Na právě probíhajícím herním veletrhu v Tokiu se zatím všechno točí okolo PlayStation Vita. Ačkoliv ohledně vydání konzole v EU či USA nejsme o nic moudřejší, Japonci už ví, že Vita tam půjde do prodeje 17. prosince a že 3G (mobilní internet) pro ni bude poskytovat NTT Docomo.

3G data si uživatel bude předplácet, a to formou cca 10 euro za každých 20 hodin použití (resp. 47 euro za 100 hodin). To je naše poměry neuvěřitelně vysoká částka a bude zajímavé pozorovat, jak se Sony s obdobou 3G předplatného vypořádá v Evropě. Každopádně, v Japonsku se Vita vydá na trh s 26 hrami, přičemž před březnem 2012 už v prodeji má být pro Vitu v prodeji okolo 100, dušuje se Sony.

A teď k nově oznámeným titulům: Sony hodlá pro Vitu vydat HD verzi Final Fantasy X u příležitosti 10. výročí od původní verze hry. Hideo Kojima zase na Vitu dovede svoji Metal Gear Solid Collection, která bude obsahovat HD remaky MGS2, MGS3 a MGS: Subsistence. Zatímco na PlayStationu 3 bude celá kolekce k dispozici již v listopadu, verze pro Vita bude samozřejmě muset počkat na příští rok, kdy teprve vyjde samotná konzole.

Stejně jako na PS3 vyjde i na Vita také Zone of the Enders HD Collection, obsahující první a druhý díl série. Kojimův nový engine Fox, který byl poprvé představen letos na E3, má také Vitu přímo podporovat. Z dalších nových her pro Vitu tu máme Ultimate Marvel vs Capcom 3, nový Ninja Gaiden (buďto spin-off nebo upravenou verzi trojky) či jeden díl logického Katamari.

zdroj: Archiv

Záběry ze Zone of Enders HD Collection

Square Enix chystá pro Vitu ještě tituly Hell's Army (vyjde v prosinci) a akční RPG Lord of Apocalypse, což bude nejspíš přímé pokračování Lord of Arcana určené pro PSP/Vitu zároveň. Během konference byl vidět také Everybody's Golf 6 s podporou národních turnajů a online funkcí, nebo demonstrace prográmku Near, přes nějž budou majitelé Vity moci hledat nejbližší spoluhráče. Near navíc některé hry (třeba Ultimate Marvel vs Capcom 3) mají přímo integrovat.

Redaktoři Kotaku mezitím zjistili, že PS Vita má na baterkách vydržet zhruba pět hodin, při hraní po síti méně. Stejnou dobu konzole vydrží při přehrávání videa, pokud si budete jen pouštět hudbu, pak je to cca 9 hodin. Jen pro srovnání: Nintendo 3DS má umět mezi 3-8 hodinami, přičemž čím tmavší displej, tím déle handheld vydrží. 3DS se plně nabije cca za 3,5 hodiny, Vita dokonce jen za 2,7 hodin.

Kendžo Akijama ze Sony novinářům také ukázal, jak se na Vitě dá třeba přehrát trailer z filmového Spider-Mana, demonstroval interface velmi podobný tomu z iOS/Androidu, a představil Vita Welcome Pack neboli tréninkový program, který hráče naučí orientaci v systému. Vidět byl ale také správce vašich potvrzených přátel, manažer obsahu podporující PS3, internetový browser atd. Sony také znovu potvrdilo, že na Vitě se objeví Facebook, Twitter, Skype i Foursquare.

Nejnovější články