Adventura Broken Age vyjde pro podporovatele zítra
zdroj: tisková zpráva

Adventura Broken Age vyjde pro podporovatele zítra

13. 1. 2014 11:36 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Tim Schafer konečně splní poněkud opožděně slib a přinese adventuru Broken Age širokému publiku, ovšem s přednostním právem pro podporovatele z Kickstarteru. Jak to má být. Pokud patříte mezi těch devadesát tisíc lidí, kteří na Broken Age přispěli, můžete se těšit na první epizodu už zítra, tedy 14. ledna. Zbytek lidí si musí počkat na oficiální vydání v rámci Steam Early Access, jehož datum se dozvíme také zítra.

Tim Schafer k tomu na Twitteru poznamenává: „Vlastní hru jsem nevydával čtyři a půl roku, adventuru šestnáct let a point-n-click skoro dvacet. Úterý bude velmi vzrušující!“ Dodejme, že není tak úplně jasné, jak moc učesaná tato verze pro podporovatele bude, ale doufejme, že Double Fine by je nenaštvala nějakou nedopečenou betou na půli cesty.

Připomeňme, že Broken Age je některými vnímám jako symbol vzestupu Kickstarteru v herní oblasti, kde získal do té doby neslýchaných 3,3 milionu dolarů. V červenci minulého roku pak Schafer naštval spoustu lidí s tím, že i když dostal několikanásobně víc peněz než požadoval (na Kickstarteru chtěl částku 400 tisíc dolarů), nakonec s financemi nevyšel a bez nějakého velkého sypání popele na hlavu oznámil, že hru rozsekne na dvě epizody, přičemž prodeje té první zaplatí dodělání té druhé.

Pro ty, kteří hru na Kickstarteru podpořili, budou samozřejmě obě dvě části zdarma, ale pořád je to epizodické hraní, které nemusí být každému po chuti. Čekat výraznější dobu na to, abyste si dojeli příběh prostě nemusí každému sednout. Další epizoda by se pak mohla objevit někdy na jaře. Zítra vyjde první epizoda pro ty, kteří hru na Kickstarteru podpořili. Zároveň bude zítra oznámeno vydání Steam Early Access první epizody po ostatní hráče.

Nejnovější články