Ubisoftu se finančně nedaří. CEO Yves Guillemot si odpustil přes 7 milionů z prémií
zdroj: Profimedia

Ubisoftu se finančně nedaří. CEO Yves Guillemot si odpustil přes 7 milionů z prémií

28. 6. 2022 8:00 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Herní vydavatelství Ubisoft zveřejnilo finanční zprávu za uplynulý rok. Podle ní si firma v příjmech meziročně pohoršila přibližně o pět procent, a to navzdory silnému tahounovi v podobě Assassin’s Creed Valhalla a jeho rozšíření. Během uzavřeného fiskálního roku končícího 31. březnem 2022 ztratily akcie Ubisoftu polovinu své hodnoty.

Nevalnou ekonomickou situaci firma reflektuje i v příjmech svého šéfa Yvese Guillemota. Ten si z platu dobrovolně ukrojí 310 607 eur (7,682 milionu korun), přičemž jde o jeho osobní rozhodnutí, k němuž dospěl potom, co firma nenaplnila vytyčené příjmové milníky. Částka se týká pohyblivé části jeho platu, která se odvíjí od podmínek, jako jsou prodeje her, ale třeba i spokojenost zaměstnanců. I tak ale jeho odměna za fiskální rok 2021 činí 624 824 eur (skoro 15,5 milionu korun).

Vedle horších finančních výsledků provázel Ubisoft v uplynulém fiskálním roce také skandál ohledně toxické firemní kultury a sexuálního obtěžování v singapurské pobočce. Dle interního průzkumu z roku 2020 se se závadným chováním na pracovišti setkala čtvrtina zaměstnanců a zaměstnankyň společnosti. Firma se zavázala zjednat nápravu a narovnat podmínky, podle některých hlasů se ale situace nemění dostatečně rychle a důsledně, což vedlo k vlně odchodů.

„Ženy nyní tvoří čtvrtinu naší pracovní síly a tvoří jednu třetinu nově najatých zaměstnanců,“ uvádí Guillemot v úvodním slovu finanční zprávy. „Máme také silnou ženskou reprezentaci na vůdčí úrovni, s 42 % žen ve výkonném výboru a 45 % v radě. I nadále se budeme snažit naši firmu budovat směrem k rozmanitosti a inkluzi.“

Nejnovější články