Po Assassin's Creed a Ghost Recon chce Ubisoft zfilmovat Watch Dogs a Far Cry
zdroj: tisková zpráva

Po Assassin's Creed a Ghost Recon chce Ubisoft zfilmovat Watch Dogs a Far Cry

18. 6. 2013 12:21 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Filmová adaptace série Assassin’s Creed, kterou Ubisoft chystá ve své manufaktuře Ubisoft Motion Pictures pod dohledem herce a producenta Michaela Fassbendera, je možná vlajkovou lodí UMP, ale rozhodně se Ubisoft nesoustředí pouze na ni. Jak připomíná Variety, Ubisoft Motion Pictures už se v Hollywoodu podařilo vedle Assassin’s Creed filmu udat další dva snímky. Adaptaci série Splinter Cell se herecky i producentsky ujme Tom Hardy, zatímco značku Tom Clancy’s Ghost Recon se pro Warner Bros. pokusí podle oznámení z minulého týdne zfilmovat maestro akčních filmů Michael Bay.

 

Filmová divize Ubi však nemyslí v malém měřítku. Při zachování tvůrčí kontroly nad projekty, se v UMP pokusí Hollywoodu prodat filmové adaptace značek Far Cry, Rabbids a překvapivě i Watch Dogs. Ubisoft dle Variety sežene na trojici nových projektů scenáristy, režiséry a zajistí produkci s tím, že ve výsledku zafinancuje vývoj scénáře. Zbytek už by firma ráda nechala na případném partnerovi z Hollywoodu, kterého ale zatím hledá.

Pokud je pro Ubisoft něco opravdu důležité a šéf Ubi Motion Pictures divize Jean-Julien Baronnet to při každé příležitosti zdůrazňuje – Ubisoft nechce vytvářet filmové kopie her, nýbrž se k filmovým adaptacím chovat tak, že jde o nové příběhy. V zásadě bychom tak pro jejich označení neměli používat termín „adaptace“. Jenže nový příběh ještě neznamená, že film podle hry či série není adaptací. Kdyby tomu tak nebylo, kdyby Ubisoft přeci jenom neviděl na filmových adaptacích svých her nějaký potenciál pro vzájemný marketing, tak by se francouzská firma nikdy do filmového byznysu nepustila.

Ostatně, Baronnet pro Variety připomíná, že marketingové kampaně pro jednotlivé filmy začnou 18 měsíců před premiérou, aby se vytvořilo u zákazníků propojení mezi filmem a hrou. Čili je zřejmé, že Ubisoft se po hlavě do filmového byznysu nevrhnul jenom z čirého nadšení. Poučeni neúspěchem filmové adaptace Prince z Persie si však v Ubisoftu snaží své filmy podle her držet pod křídlem tak dlouho, jak to jen jde. Aby výsledek, ať už bude dobrý nebo špatný, byl podle představ Ubisoftu a ne Hollywoodu, kde se s něčím jako je „zachování integrity zdrojového materiálu“ moc nepářou, jak všichni víme.

U filmové adaptace Rabbids, což má být CGI řachanda ve stylu Alvin a Chimpunkové nebo Šmoulové, by nás asi odcizení se předloze moc mrzet nemuselo. Ubisoft s králíky provádí bůhvíjaké veletoče už ve hrách, o čemž svědčí nedávno oznámení Rabbids Invasion The Interactive TV Show – TV seriálu s interaktivním přesahem.

Zato opětovné filmové pošlapání (protože jednou už to zvládl Uwe Boll) potenciálu značky Far Cry by byla škoda. To samé v případě Watch Dogs. Hra sice ještě není venku, ale už nyní se svým zasazením a slibovanou náplní budí zájem hráčů. A svou tematikou, která se dotýká otázky bezpečnosti vs. ochrany soukromí, by byla pro filmové zpracování nejenom vhodná, ale i aktuální. Uvidíme. Každopádně, Ubisoft je na konto své filmové divize v dosti unikátní pozici. Ostatní vydavatelé podobné aktivity vůbec nevyvíjí a bude zajímavé sledovat, jak moc to Ubisoftu bude k prospěchu, či naopak. On totiž filmový byznys není ani trošku levná sranda…

Nejnovější články