NVIDIA si na trhu polepšila
zdroj: tisková zpráva

NVIDIA si na trhu polepšila

4. 5. 2005 15:15 | Byznys | autor: Redakce Games.cz |

NVIDIA si v prvním čtvrtletí 2005 opětovně vylepšila pozici na trhu s DirectX 9.0 grafickými čipy a kartami.

Vyplývá to z posledních prodejních čísel zveřejněných agenturou Mercury Research. To může být způsobeno vzrůstající oblibou čipů GeForce 6 a stejně tak vzrůstající oblibou technologie SLI. Společnost NVIDIA nyní ovládá 70 procent takzvaného "performance DirectX 9.0 market", což je výrazný rozdíl oproti ATI, která má zbývajících cca 30 procent z celkového počtu 3,71 milionu prodaných grafických čipů v prvním čtvrtletí 2005.
NVIDIA registrovala nárůst prodejů jak u GeForce 6800, tak u ostatních čipů ze série GeForce 6 a třeba u GeForce 6600 to byl mezičtvrtletní nárůst prodeje o 16 procent směrem vzhůru. Mnoho zákazníků si koupilo dvě grafické karty do systému se SLI a s nForce 4. Protože ale roste celý segment, jistý nárůst prodeje zaznamenala i ATI, která v tomto období přišla na trh s novými produkty, například v podobě RADEONu X700 pro sběrnici AGP.

Čísla z Mercury Research však mohou být mírně zkreslená, protože je zde počítáno s tím, že na "performance DirectX 9.0 market" se nacházejí všechny čipy, které podporují DirectX 9.0 a mají více jak 100 milionů tranzistorů. Bohužel, mezi tyto se tedy řadí i taková GeForce 6200. Zatímco podle ceny a výkonů je tato karta hráči chápána jako jednoznačný Low-End.

zdroj: X-BitLabs

cappy

Nejnovější články