Beat Saber je čím dál populárnější. Loňské tržby z prodeje hry a písniček přesáhly 2 miliardy
zdroj: Beat Games

Beat Saber je čím dál populárnější. Loňské tržby z prodeje hry a písniček přesáhly 2 miliardy

1. 7. 2022 15:14 | Byznys | autor: Patrik Hajda |

Nestává se často, abychom v jeden den mohli porovnat velikost největších herních firem v České republice. Ve stejnou chvíli totiž zveřejnily své finanční výsledky jak studio Bohemia Interactive, tak Beat Games. A druzí jmenovaní strčí ty první hravě do kapsy, alespoň tedy z hlediska tržeb.

Zatímco Bohemia Interactive stojící za hrami DayZ, Arma 3 a Vigor v loňském roce zaznamenala tržby ve výši 1,12 miliardy korun (nárůst o 1,5 % oproti předešlému roku), v Beat Games dosáhli na více než dvojnásobek.

Populární hra Beat Saber pro virtuální realitu může za loňské tržby ve výši 2,3 miliardy korun, což je meziroční nárůst o 65 %, jak informuje CzechCrunch. Ale zatímco z hlediska tržeb se s Beat Games nemůže rovnat žádné jiné české studio, s čistým ziskem už to taková sláva není.

Tvůrci hudebního hitu na poli videoher vykázali zisk ve výši 70 milionů korun (o 14 milionů více než v předešlém období), zatímco Bohemka se pyšní 616 miliony (o 9 milionů více než v roce 2020). Jen pro připomenutí, Beat Games už dávno nejsou nezávislým studiem, koncem roku 2019 je koupila společnost Meta (Facebook) za odhadem jednu až dvě miliardy korun.

Nejnovější články