Nejprodávanější hrou v JRC a Smarty.cz bylo v roce 2023 Hogwarts Legacy
zdroj: WB Games

Nejprodávanější hrou v JRC a Smarty.cz bylo v roce 2023 Hogwarts Legacy

2. 1. 2024 14:26 | Bleskovky | autor: Jakub Malchárek |

V českých herních obchodech JRC a Smarty.cz kraloval prodejním žebříčkům v roce 2023 Hogwarts Legacy. Na druhém místě je pak poslední virutální kopaná EA Sports FC 24 a bronz si odnáší předchozí ročník fotbalu FIFA 23. Do první desítky celkových prodejů se pak v tomto pořadí dostalo Grand Theft Auto V, Spider-Man 2, Minecraft, God of War Ragnarök, NHL 23, Gran Turismo 7 a NHL 24.

Pokud by žebříček prodejů byl složen pouze z her, které vyšly v roce 2023, vypadal by následovně: Hogwarts Legacy, EA Sports FC 24, Spider-Man 2, NHL 24, Assassin's Creed Mirage, Diablo IV, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Star Wars Jedi: Survivor, Resident Evil 4 a Call of Duty: Modern Warfare III.

S velkým předstihem je nejprodávanějším herním zařízením roku PlayStation 5. „Ten se od začátku roku dostával na náš trh již pravidelně a dělal radost čím dál více hráčům. V létě se pak konzole stala dostupnou už pro všechny, a dokonce se poprvé dostala do cenové akce, což se následně zopakovalo při Black Friday,“ popisuje za prodejce Petr Kratochvíl. Druhou příčku obsadila rodina Nintendo Switch. První trojku pak zavírá Xbox Series X/S.

Nejnovější články