Gods Will Be Watching

Gods Will Be Watching

Články

GamesPlay: Gods Will Be Watching & Afterfall: Reconquest

V dalším GamesPlayi usedne tentokrát Pavel k point and click adventuře Gods Will Be Watching, jejíž původní koncept vznikl v rámci soutěže Ludum Dare. Stejně jako v původní hříčce, i v plné hře půjde o přežití lidí v nehostihnném protředí a o rozhodnutí, která je během této snahy třeba učinit. A věřte tomu, rozhodně to nebude snadné...

Temné sci-fi Gods Will Be Watching oznamuje svůj zítřejší příchod

Z původního soutěžního příspěvku na Ludum Dare 26, který si stále můžete zahrát, a který je stále pekelně těžký a bezútěšný, se vyklubala „plná“ hra nesoucí stejný název – Gods Will Be Watching. V rámci šesti scénářů se představí svět intergalaktické špionáže a jeho bezskrupulózní povaha. Na vás jako seržanta Burdena čeká velké množství voleb, z nichž žádná nebude ta "správná", ale všechny ovlivní další vývoj příběhu.

Gods Will Be Watching ukazuje, že i správná rozhodnutí přináší spoustu krve a utrpení

Oficiální důkaz, že gamejamy mohou vyplodit geniální náměty a časem i plnohodnotné herní tituly, se nám připomíná novým trailerem. Nejde o nic pro slabé povahy – hned na úvod se dočkáme mučení a trháním zubů, pak sekání ruky, zabíjení rukojmí a nakonec i experimentování na sobě samotném. To celé ve snaze vyčarovat pointu, že v Gods Will Be Watching bude mít každé rozhodnutí i stinnou stránku. Pokud tedy stinnou stránkou míníme činy tak brutální, že by se i Grand Theft Auto začervenalo.

Global Game Jam 2014 a další: Tajemství rychlotvorby her

Vývoj her jsme se v posledních letech velmi rychle naučili chápat jako cyklus trvající řadu let už před zveřejněním prvních oznámení či trailerů a často následně i řadu let poté. Nebylo tomu tak vždy – mezi vydáním her Wolfenstein 3D a Doom uplynul sotva rok a půl a nejspíše málokdo popře zábavní hodnotu obou titulů. Akce Global Game Jam, jeden z největších z game jamů (rychlotvorba her), se však étos zajímavých hříček vytvořených v šibeničním termínu snaží oživit už několik let. A pravidelně se jí účastní i Češi.

Survival scifárna Gods Will Be Watching se chlubí novým trailerem

Už několikrát jsme psali o povedené survival strategii nebo point 'n click thrilleru (jak tvůrce hru označuje) Gods Will Be Watching, který se z webové hry (zahrajte si ji zde, vážně, je skvělá) změnil ve standardní herní projekt, jenž není jen o správě skupinky přeživších na opuštěné planetě. Byť právě to udělalo z webové verze Gods Will Be Watching tak skvělou a návykovou záležitost.

Adventura Gods Will Be Watching povýší na skutečnou hru

O atmosférické hře Gods Will Be Watching psal před pár měsíci Láďa Loukota v kontextu soutěže Ludum Dare 26. V ní se nakonec tahle pixelartová point and click adventura o strastech přežívání umístila na druhém místě (a můžete si ji zkusit sami). Nyní se tvůrci z Deconstructeam rozhodli, že na úspěch naváží plnou hrou, která bude ve všem větší, propracovanější – a zaplacená crowdfundingem.

Bleskovky

  • 20. 4. 2016 - Nový Humble Bundle - Devolver Digital nabízí v základu (za vámi zvolenou cenu) tituly A Fistful of Gun, Ronin a Gods Will Be Watching.

  • 27. 8. 2014 - 271. číslo EDGE nejlépe ohodnotilo 80 Days (9/10), nejhůře dopadlo Gods Will Be Watching (4/10).

Hodnocení
GAMES.cz
4/10
Datum recenze:
31. července 2014
Recenze