Unreal Engine 4 video vás zasvětí do magie zobrazování virtuálních tekutin
zdroj: tisková zpráva

Unreal Engine 4 video vás zasvětí do magie zobrazování virtuálních tekutin

5. 12. 2013 18:45 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Od videa Infiltrator, v němž se nám představil nový Unreal Engine 4, sice uplynul více jak půlrok, fachmani z Epic Games mají však stále rozumů na rozdávání. Nejnovější videodeníček Zaka Parrishe a Tima Eleka tak ukáže něco z částicových efektů a vodních efektů v původním Infiltratorovi.

V první půlce videa dojde na několikaminutový záběr na množinu jisker a vysvětlování unikátnosti jejich chování. Dočkáme se tak propadávání částicových efektů skrze děravé modely v několika různých variacích a podrobného vysvětlování toho, proč simulování tohoto nejspíše zabralo měsíce těžké práce.

...

V druhé části pak konečně dojde i na vodní efekty, konkrétněji na vodu tekoucí ze stropu a její šplouchání o podlahu. Dojde opět na ukázku modelů bez textur a řadu technoblábolů ohledně využívání efektů k dokreslení atmosféry. Zajímavost, kterou stojí za to vypíchnout, je inspirace Eleka při jeho práci na vodě – namísto fyziky čerpal spíše z fotografií nebo starých animovaných filmů. Chcete-li to vidět v pohybu, videodeníček najdete o pár pixelů výše.

Nejnovější články