Uniklé epické záběry ze zrušené akční adventury Prince of Persia Redemption jsou skutečné
zdroj: Ubisoft

Uniklé epické záběry ze zrušené akční adventury Prince of Persia Redemption jsou skutečné

7. 5. 2020 11:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Prince of Persia a Splinter Cell jsou dvě značky Ubisoftu, po jejichž návratu fanoušci volají už dlouhá léta a Ubisoft si ze své komunity dělá tak akorát srandu tím, že těmito postavami dočasně obohacuje jiné hry jako Ghost Recon Breakpoint a For Honor. Možná se konečně dočkají důstojných pokračování na nové generaci, možná už nikdy nevzniknou. Přitom minimálně jeden Prince of Persia byl ve vývoji a na uniklém videu můžete vidět, jak moc dobře vypadal.

Aktualizace (14:03): Pravost videa potvrdil na svém Twitteru Jonathan Cooper, bývalý animátor studia Ubisoft Montreal, který byl součástí týmu tvořícího Assassin's Creed III a nyní působí v Naughty Dogu, kde pracoval na hrách Uncharted 4: A Thief’s End a The Last of Us: Part II.

„Wow. Tohle jsem neviděl už roky. Úžasná práce šéfa animátorů Khai Nguyena a jeho týmu,“ píše Cooper na Twitteru v souvislosti s uniklým videem ze hry Prince of Persia Redemption. Potvrzuje zároveň, že skutečně nejde o záběry z hraní, ale o předrenderovanou ukázku možností zrušené hry.

Dodává, že v případě značky Prince of Persia Ubisoft přistupuje k rušení her rychleji než v ostatních případech, protože práva stále drží autor původní hry Jordan Mechner a marže jsou tím pádem nižší. Ale kvality videa na tvůrce tehdy zapůsobily na tolik, že se pro něco podobného rozhodli i při vymýšlení konceptu pro Assassin’s Creed III.

Ostatně Cooper se s tímto pěti minutovým videem pochlubil na YouTube už před rokem. Níže se proto můžete podívat, jakým způsobem se ve firmě prezentoval třetí Assassin ještě před tím, než bylo vůbec co ukazovat. Video se opět tváří jako záběry z hraní, ale v tomto případě je mnohem očividnější, že za klávesnicí či gamepadem opravdu nikdo neseděl.

Původní zpráva (11:00): Někdo objevil na YouTube video nazvané Prince of Persia Redemption, které bylo podle všeho nahrané už před mnoha lety, pravděpodobně v roce 2012, kdy se ještě mohlo spekulovat o dalším dílu série s Princem, která je od dílu The Forgotten Sands z roku 2010 nečinná.

Ukázka, kterou můžete zhlédnout níže, nabízí tři minuty z hraní (nebo něčeho, co má vypadat jako záběry z hraní) a rozhodně nepůsobí jako podvod. Epická scéna s bortícím se městem podléhajícím útoku chapadlovité příšery vypadá i na dnešní poměry skvěle. Ukazují se možnosti svižného parkouru po střechách a stěnách města, schopnost bleskurychlé teleportace i vracení času, které vás osvobodí ze spárů smrti.

Akce spojená s filmovostí připomíná hry ze série Uncharted a neskryjí se ani prvky série Assassin’s Creed, ke které má Prince of Persia obecně hodně blízko. Přílišná podobnost s asasínskou stálicí může ostatně být jedním z důvodů, proč jsme se dodnes nedočkali nového dílu.

Video před dvěma roky okomentoval asistent šéfa technologií v Ubisoftu Marc-Andre Belleau se slovy: „Kde jste to vzali?!“, což zní, jako by někdo odhalil něco, co mělo zůstat skryté. Nasvědčuje to pravosti videa, které je jediným důkazem, že v Ubisoftu kdysi byla vůle pokračovat s Princem.

Nejnovější články