The Last Night je 2.5D plošinovka s úchvatnou kyberpunkovou stylizací
zdroj: tisková zpráva

The Last Night je 2.5D plošinovka s úchvatnou kyberpunkovou stylizací

13. 6. 2017 12:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Vývojáři z Odd Tales nám již v rámci konference Microsoftu předvedli kratičký trailer na zajímavě vypadající plošinovku The Last Night. Na konferenci PC Gaming Show bylo ke zhlédnutí o něco delší video, stále však bez jediného doprovodného slova, které by na celou záležitost vrhlo alespoň trochu světla.

The Last Night je pixel-artová plošinovka, která se poměrně netradičně odehrává v 2,5D prostředí, které vlastně pixel-artové vůbec není. Právě naopak. Noční kyberpunkové město si nádherně hraje se světly a stíny moderních technologií, které tančí po hladině zrcadlových louží. Autoři se ostatně netají inspirací v Blade Runnerovi.

Světelné poutače blikají snad na každé budově v ulici, kterou se prochází zasmušilá hlavní postava, zatímco mezi obřími mrakodrapy poletují taxíky a v pozadí hraje pomalý chillstep. Jestli tyto jediné záběry vypovídají o podstatě hry, pak bychom se mohli dočkat temného příběhu na úkor akce a zběsilých přestřelek.

Za celé čtyři minuty se hlavní postava chopí zbraně až v samotném závěru videa, kdy má na mušce vyděšenou postavu choulící se v koutě. A vyděšený se zdá i náš tajemný hrdina, třesoucí se jako osika. Že by těžká rozhodnutí? Snad nás autoři nebudou dlouze napínat.

The Last Night vyjde na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Nejnovější články