The Flame in the Flood představí důmyslný ekosystém, ve kterém je těžké přežít
zdroj: tisková zpráva

The Flame in the Flood představí důmyslný ekosystém, ve kterém je těžké přežít

10. 2. 2016 18:55 | Video | autor: Adam Homola |

Survival hra The Flame in the Flood je na Steamu už několik měsíců v programu předběžného přístupu, ze kterého se překlopí do plné verze už 24. února, která vyjde pro PC, Mac a Xbox One. Svého času The Flame of the Flood úspěšně prošla Kickstarterem, kde zaujala hlavně originálním pojetím survival žánru. 

Ve hře sice je craftování, ale predátory musíte často přechytračit. Nepočítejte s tím, že vám pomůže nagrindovaná výbava, jak ukazuje video s tipy a triky pro přežití v divočině. Můžete si všimnout, jak budou jednotlivá zvířata v přírodě reagovat na ostatní. Třeba když vyrušíte havrany, všimnou si toho vlci a máte problém.

Pokud ale máte pochodeň, jste v klidu. Ohně se vlci bojí, ale na druhou stranu oheň zase přiláká hady, kteří se chtějí ohřát. V takovém případě stačí jen pochodeň odhodit a máte hady z krku. Pak můžete potkat divoké prase, které po vás hned půjde. Ještě horší je medvěd, kterému jen tak neutečete, jak naznačuje závěr videa...

zdroj: Archiv

Kromě poutavého vizuálního zpracování, které má na svědomí šéfgrafik BioShocku. Nadějně též zní, že za hrou stojí studio Molasses Flood, které není složené z nováčků, ale veteránů ze studií jako Irrational, Bungie či Harmonix. 

The Flame in the Flood najdete na Steamu za tímto odkazem, a pokud to nevydržíte, můžete si hru koupit klidně hned teď, byť v programu předběžného přístupu, kde si hru dosavadní testeři v recenzích velmi pochvalují. Nebo stačí počkat do zmíněného 24. února a zahrát si pak plnou verzi.

Nejnovější články