Sedm minut plných informací o multiplayeru Call of Duty: Advanced Warfare
zdroj: tisková zpráva

Sedm minut plných informací o multiplayeru Call of Duty: Advanced Warfare

4. 9. 2014 10:42 | Video | autor: Aleš Smutný |

Už nějakou dobu je jasné, že studia, která pracují na značce Call of Duty, musí nutně inovovat jednu z nejdůležitějších součástí této série - multiplayer. V Call of Duty: Advanced Warfare k posunu vpřed opravdu dojde s pomocí příběhově zakomponovaných exoskeletů, které propůjčí vojákům schopnosti, jaké známe ze sci-fi filmů. Hlavně ale exoskelety do multiplayeru přinesou spoustu nového obsahu a potenciálu.

Důkazem uvedených tvrzení je sedmiminutové video, ve kterém dojde na všechny multiplayerové novinky. Musím ovšem kousavě poznamenat, že jde o nový obsah v rámci značky Call of Duty, ne žánru akčních her. Inovace v Call of Duty: Advanced Warfare totiž kráčí cestou, kterou před roky vyšlapala série Halo.

Vertikalita bojů, důraz na větší pohyblivost a schopnosti v boji jeden na jednoho nebo speciální triky - to vše už jsme viděli v Halo. Jenže je třeba říci, že někam se prostě Call of Duty vydat musela a možnosti byly v zásadě dvě - od vojáka současnosti k vojákovi minulosti nebo budoucnosti.

zdroj: Vlastní

Jelikož by cílová skupina asi nereagovala nadšeně na pobíhání v zákopech První světové války (klatě!), musela přijít na řadu budoucnost a futuristické triky. Jen je možná inspirace jinými značkami v Advanced Warfare až příliš zjevná. I když zrovna střílečky mají vzájemné přebírání prvků a postupů vetknuté v DNA.

Musím ale ocenit solidně vyhlížející systém tvorby loadoutu a jsem rád, že konečně někoho napadlo, jak prezentovat kosmetické úpravy vojáka – v lobby.

Call of Duty: Advanced Warfare vychází 4. listopadu na PC, PS4, Xbox One, PS3 a X360.

Nejnovější články