Nový trailer Assassin's Creed Unity představuje překvapivého spojence
zdroj: tisková zpráva

Nový trailer Assassin's Creed Unity představuje překvapivého spojence

30. 7. 2014 10:24 | Video | autor: Aleš Smutný |

Předem musím říci, že pokud se chcete do příběhu Assassin's Creed Unity ponořit bez větší znalosti zápletky a hlavně vztahů mezi postavami, tak nečtěte dál. Sice moc nevím, jak se vám podaří ubránit se této informaci, když ji na vás budou trailery, obrázky a titulky článků valit ze všech stran, ale já budu mít svědomí čisté. Takže pokud si chcete nechat jedno malé překvapení na hru, dál nečtěte a na povedený trailer nekoukejte. Nejde o nějaký zásadní spoiler, ale pro vyznavače přístupu „tabula rasa“ bude asi lepší nevědět. 

Když jsem naposledy dumal o tom, jakou roli v Assassin's Creed Unity bude hrát ona rusovlasá ženština, čekal jsem roli „civilního“ Arnova spojence či asasína s výhledem na romanci s Arnem. Že by se z ní vyklubala templářka jsem nečekal, byť je to vlastně vzhledem ke konstantnímu stírání ostré hranice mezi oběma frakcemi celkem logické a hlavně už jsme to tu jednou měli.

Jmenuje se Elise a je to nezávislá mladá šlechtična, která se snaží získat pozici v rámci templářské hierarchie. Osud, scénář a nebo pátrání po strůjcích Jakobínského teroru ji ale svede dohromady s Arnem, s nímž vytvoří pravděpodobně velmi vyhrocené spojenectví.

elisefig zdroj: tisková zpráva

Že nepůjde o okrajovou postavu, ale pro děj celkem klíčovou naznačuje jak fakt, že její figurku najdete ve sběratelské edici, tak to, že vyjde román Elise: The Fiery Templar, která se bude věnovat událostem před revolucí a to z pohledu Elise. Co se týče figurky, půjde zasadit do jednolitého dioramatu společně s figurkou Arna, podobně jako to šlo s Edwardem a Černovousem u sběratelky Black Flag.

Je vám pak tedy asi také jasné, oč půjde v povedeném, možná jen tím "popíkem" zbytečně protkaném traileru. Vizuální působivosti to neubírá, stejně jako příjemné gradaci a závěrečnému vyvrcholení. Naopak, tam už daná hudební pasáž dobře funguje.

zdroj: Archiv

Nejnovější články