Nakrmte Amnesia: A Machine For Pigs vlastním strachem
zdroj: tisková zpráva

Nakrmte Amnesia: A Machine For Pigs vlastním strachem

31. 10. 2012 13:41 | Video | autor: Petr Poláček |

Prasátka kvičí, až z uší teče krev, dušička se třese a mírně kryptický dialog na konci nového videa z Amnesia: A Machine for Pigs relativizuje význam označení „prase“ takovým způsobem, až má člověk pocit, že onen pán nerozlišuje mezi člověkem a čuníkem. A do toho pěvecká árie Jessicy Curry v úvodu, která vážně nevím z jakého důvodu, ale silně mi připomíná atmosféru groteskního filmu Tajemství hradu v Karpatech.

Tento dojmový mišmaš je tak intenzivní už na základě záběrů z videa, až si skoro připadám podplacený uzenou prasečí šunkou od tvůrců z thechineseroom. Anebo to je možná jen akutním nedostatkem her, které mě zvládnou vylekat. Tak jako tak, halloweenský trailer na A Machine for Pigs najdete po rozkliku a je k němu připojena ještě jedna zajímavá výzva od tvůrců.

Jak se můžete dočíst v popisku videa na YouTube kanále Frictional Games, vývojáři potřebují nahrávky vašich skřeků, jekotu či pištění, které jim máte ve waw, ogg či mp3 formátu posílat na tuhle emailovou adresu. Zkrátka hledají různé podoby vašeho strachu vyjádřené zvukem, aby ho zahrnuli do hry. Asi už jim vynechávají hlasivky, nebo mají pocit, že strach se různě po světě vyjadřuje jinými zvuky. Schválně, pošle jim někdo smích?

zdroj: Archiv

Co na této zprávě a videu ovšem není zas tak pěkné, to je fakt, že Amnesia: A Machine for Pigs vyjde až v příštím roce. Škoda, další podzim a Vánoce beze strachu…

Nejnovější články