Medal of Honor slaví svůj zrod trailerem
zdroj: tisková zpráva

Medal of Honor slaví svůj zrod trailerem

12. 10. 2010 14:40 | Video | autor: Karel Klein |

Jestli do konce roku nevyjde titul, ve kterém byste v kůži dětského vojáka bojovali o krvavé diamanty někde v Africe, obhájí post „nejkontroverznější hry roku“ Medal of Honor (recenze). To co se totiž kolem této akce strhlo, bylo především pro neamerického hráče k neuvěření.

Jediné slovíčko ve hře a sice „Taliban“ totiž odstartovalo sáhodlouhé diskuze nad morální korektností titulu. Televize typu Fox neustále upozorňovaly na pozůstalé obětí, které by prý slovo uráželo a následně se dokonce začalo mluvit o podrývání vlastenectví. Věc došla tak daleko, že byl vydán zákaz prodávat Medal of Honor na amerických vojenských základnách, což vzhledem k jejich vysokému počtu představovalo především pro akcionáře EA značný problém.

Proto nakonec v EA vše zahráli do autu změnou Talibanu na prozaické Opposing Force, ale jestli udělali dobře… to už je otázka do pranice. Každopádně kdyby bývala stála americká základna v Brdech, MoH byste v temnějším GameStopu nenašli, zákaz totiž platí i nadále. EA je tak po „eliminování“ Talibanu u amerických ozbrojených sil stále v nemilosti a ke všemu se připravila o bezplatnou reklamu.

Všude jinde naštěstí Medal of Honor k dostání bude a to již ve pátek 15. října, kdy hra oficiálně vychází. Do té doby můžete přelouskat naši recenzi nebo zhlédnout stylový trailer, který představuje smečku drsňáků z jednotky Tier 1.

 

Nejnovější články