Legrační troll Bruz shrnuje všechno, co jste kdy potřebovali vědět o Middle-Earth: Shadow of War
zdroj: tisková zpráva

Legrační troll Bruz shrnuje všechno, co jste kdy potřebovali vědět o Middle-Earth: Shadow of War

6. 10. 2017 11:37 | Video | autor: Václav Pecháček |

Jak je to příjemné, když vás v práci místo nějaké nudné, bezduché tiskové zprávy přivítá bezvadně vtipný trailer! O hezké páteční ráno se tentokrát postaralo studio Monolith a jejich rychle se blížící Middle-Earth: Shadow of War. Přitom nové video ani nesděluje žádné čerstvé informace, jen opakuje ty staré, které už všichni pozorní fanoušci nejspíš dávno znají. Ale zas je nabízí všechny najednou, a v podání trolla jménem Bruz the Chopper, který si dělá šoufky ze všeho od příběhu až po marketingovou kampaň, je to víc než snesitelná podívaná.

Jediné, co mě na jeho komediálním vystoupení trochu trápí, je skutečnost, že se teď na Shadow of War těším ještě o něco víc než předtím. Jenže co si počít, když mi na stole zároveň dřepí FIFA 18 a do toho na mě od počítače vyčítavě pokukuje Total War: Warhammer II? Návrat do Mordoru navíc nebude žádná krátká procházka – hra vypadá opravdu masivně.

Sauronova říše je gigantická a naplněná spoustou aktivit. Verbování vlastní skřetí armády, boj proti obludám věrným Temnému pánovi, využívání systému Nemesis, pak samozřejmě průchod hlavním příběhem, v němž se podíváte do Minas Ithil, za Odulou, za divnou stromovou paní, dokonce se utkáte i s Devítkou… A ještě je tu možnost sbírat kořist a upravovat svého hrdinu, takže se budete co chvíli honit za pěkným novým brněním.

zdroj: Archiv

Trochu se bojím, abych na Bruze náhodou někde ve světě nenarazil a omylem ho nepodřízl – to by byla vážně škoda. Je ale pravda, že pokud přistoupíte na ideu vcelku sympatických skurut- a olog-hai, tak to možná trochu podkope váš požitek z knížek a filmů. Stačí si vzpomenout, jak Rohirové u Helmova žlebu ušetřili nepřátelské lidi z Vrchoviny, zatímco ze skurutů se zpátky do bezpečí Železného pasu nevrátil ani jediný. Nemilosrdné počínání klaďasů vám možná najednou nebude připadat tak snadno obhajitelné.

Ale jak už jsem psal jinde, pojďme všichni kolektivně přimhouřit oči nad věrností Shadow of War literární předloze, protože jinak bychom asi v souvislosti s hrou nemohli řešit nic jiného. Až se k ní konečně dostanu, plánuju její nakládání s Tolkienovým odkazem rozebrat v samostatném článku, podobně jako v případě Shadow of Mordor. Do té doby si hodlám naplno užít masivní mordorský masakr, který startuje už v úterý 10. října.

Nejnovější články