Hlavní město Pillars of Eternity II je tropický ráj lázní, vodopádů a nekonečných možností
zdroj: tisková zpráva

Hlavní město Pillars of Eternity II je tropický ráj lázní, vodopádů a nekonečných možností

2. 8. 2017 13:37 | Video | autor: Václav Pecháček |

Každé správné RPG po vzoru Baldur’s Gate musí nutně obsahovat jedno velké město složené z několika čtvrtí, kde naberete úkoly, vybavení i společníky. A v případě Pillars of Eternity II: Deadfire je to Neketaka. Tuhle exoticky pojmenovanou metropoli, hlavní město celého souostroví, které obývá především zvláštní rasa aumaua, vám představí nové vývojářské video. To se zároveň zavrtá i do některých nových mechanik, které vás v pokračování Pillars of Eternity čekají.

Studio Obsidian má po veleúspěšné kampani na Figu, kde nabralo skoro 4,5 milionu dolarů, očividně dostatek zdrojů na pořádně rozmáchlé ztvárnění svého herního světa. Neketaka je veliká a krásná, což platí hlavně o území královny Onekazy jménem Hadí koruna. Ta leží na úplném vrcholu hory-města, a přesto z ní tečou prameny vody v úchvatných vodopádech. I díky nim se můžete jít vykoupat do luxusních lázní. Ale jako v každém velkoměstě i tady narazíte na podsvětí, v němž se scházejí nejšpinavější a nejméně důvěryhodné elementy v okolí.

zdroj: Archiv

Město je tak velké, že při procházkách z jedné části do druhé vás můžou potkat neplánovaná dobrodružství. V uličkách vás například přepadnou vrahové, které na vás poslala některá z naštvaných postav či frakcí. Taky můžete náhodně narazit na opilého šlechtice, zajímavost v pouličním stánku, nebo některou z jiných předpřipravených událostí, s nimiž budete pracovat v gamebookovém stylu.

Pro ty, co nemají rádi, když o jejich osudu rozhoduje hod kostkou, je tu jiná novinka – kradení z obchodů. Prodávané předměty jsou na rozdíl od jedničky vystaveny přímo v prostoru prodejny, takže pokud se vám vážně líbí nějaká hůlka nebo meč, můžete se je pokusit nenápadně zcizit. Pokud ale náhlá změna majitele neprojde bez povšimnutí, těšte se na tuhý boj – kupci v Neketace nenechávají bezpečnost náhodě, a například magický krám místního velmistra je chráněn nekompromisně vypadajícími kovovými automatony.

Musím říct, že vývojáři mají podobné názory na stěhování jako já. Když už se přesunout na druhý konec světa, tak nejlíp tam, kde pořád svítí sluníčko, moře je teplé jako vana, nádherná příroda je vzdálená jeden výlet od obrovského, civilizovaného města… Souostroví Deadfire mi prostě aspoň z prvních záběrů sedne, rozhodně víc, než kdyby se Pillars II odehrávaly v další temné fantasy krajině vágně připomínající středověkou Evropu. Už se na tohle pirátské dobrodružství, co by k nám mělo doplout příští rok, vážně těším.

Nejnovější články