Coalition předvádí jak přetváří filmečky z Gears of War do Ultimate Edition
zdroj: tisková zpráva

Coalition předvádí jak přetváří filmečky z Gears of War do Ultimate Edition

10. 7. 2015 10:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jak už víte, kromě Gears of War 4 vyjde na Xbox One i Gears of War: Ultimate Edition. K vydání této předělávky prvního dílu dojde mnohem dříve, než k vydání čtyřky a to už 25. srpna. Na nejnovějším videu ze zákulisí předělávky ve studiích Coalition autoři v čele s Rodem Fergusonem vysvětlují, jak přistoupili k předělání herních filmečků do moderní podoby. Jelikož se většina videa točí kolem jedné ikonické scény, jež je zároveň pořádným spoilerem, pokud jste jedničku ještě nehráli, raději se nedívejte a vlastně ani dále nečtěte.

Onou scénou totiž je – vážně, varuji vás, přijde spoiler! - smrt Minh Young Kima z rukou hlavního záporáka, generála RAAMa. Kimova likvidace patřila k jedněm z dějových vrcholů jedničky, které doopravdy společně s dobře nadesignovanou akcí oddělovaly Gears of War od jiných stříleček tohoto typu. A musím říct, že si Coalition opravdu mákli a místo vizuálně doupravených scén prostě vše „natočili“ znovu.

Jelikož od vydání hry uplynulo už neuvěřitelných devět let, prostoru pro vylepšování zde bylo víc než dost. Tvůrci si především pochvalují možnosti moderních technologií, kdy mohou animovat každou jizvu a vrásku, každý pohyb svalu na kosti a tak jde vytvářet na obličejích hrdinů komplexní emoce, které si ani nemusíme podvědomě domýšlet (což jsme dělali celé roky hraní a jak to fungovalo). Vlastně se nemůžu dočkat, až tuhle klasiku zase dostanu do rukou, protože první díl měl, podobně jako pokračování, poměrně unikátní atmosféru i v rámci série.

Gears of War: Ultimate Edition vyjde 25. srpna na Xbox One a v čase ještě nespecifikovaném i na PC. Navíc ji bude Microsoft balit i ke konzolím Xbox One právě od 25. srpna, ovšem po omezenou dobu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články