Assassin's Creed - český dabing
zdroj: tisková zpráva

Assassin's Creed - český dabing

26. 4. 2008 0:00 | Video | autor: Redakce Games.cz |

Stream osmi videí z lokalizované PC verze, která je od včerejška v prodeji, vám dovoluje posoudit kvalitu namluvení známými herci, jako je např. Martin Stránský či Miroslav Táborský.

Autor: jd
Publikováno: 26.dubna 2008
 

 

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Od tohoto pátku je na domácím trhu konečně k dostání lokalizovaná akční adventura Assassins Creed (recenze konzolové verze, video-recenze, recenze PC verze). Distributor musel chtě nechtě zajistit český dabing,
neboť hru ani jinak přeložit nešlo, když v rozhovorech absentují titulky. Texty ovládacího rozhraní a hlášky o splnění úkolu tu samozřejmě počeštěné jsou, ač mi subjektivně připadá, že s krapet hůře čitelným (ne tak tučným) fontem než v původní anglické verzi.

Hlavní postavě Altairovi propůjčil svůj hlas především divadelní herec Martin Stránský, jemuž v dalších rolích sekundují Miroslav Mejzlík (Velmi křehké vztahy), Miroslav Táborský (Poslední sezona), Pavel Rimský (Pojišťovna štěstí) či Jaromír Meduna, Otmar Brancuzský a Ilona Svobodová. Celkově se na české verzi podílelo pětadvacet dabérů, jejichž výkony můžete sami posoudit na následujících nahrávkách.

Ta první zachycuje jednu z mnoha dlouhých, neodklepnutelných cutscén v masyafském kostelu, kde je Al Mualimem vysvětlena ohromná síla a pozadí stříbrného pokladu, resp. proč ho nesmí do svých rukou získat dva další templáři, kteří představují nový cíl.

zdroj: Archiv



Druhé video začíná pobíháním úzkými uličkami přístavního města Acre, kde si pak v hloučku lidí vyslechnete propagandu při proslovu na ulici.


zdroj: Archiv


Plynule v tom pokračuje třetí video s vedlejší misí. Žena obtěžovaná strážemi volá o pomoc, a tak se hrdina musí zbavit stráží, aby ji zachránil, za což mu poté poděkuje. Zde stojí za zmínku čilý okolní ruch na ulici, výkřiky vyděšených obyvatel rovněž v češtině. Nebo výhružky někoho, komu měla být ukradena peněženka, ačkoli o nic takového se tu jak vidno nikdo nepokoušel.

zdroj: Archiv


"Místní zástupce" v prefektuře hašašínu ve čtvrtém videu sděluje adresu, kde je k nalezení další oběť, nový vůdce řádu německých rytířů. Když pak dává rady, na jaká místa se při pátrání před vraždou zaměřit, možná zaregistrujete menší nedostatek - na sebe hůře navazující slova, zjevně poslepovaná z různých souborů do jedné věty (ale není to tak hrozné, jako třeba při hlášení o zpoždění vlaku na českých nádražích :), nebo nevhodnou intonaci začátku věty, jako by spolu před pár vteřinami vůbec nemluvili.

zdroj: Archiv


Páte video z loadovací obrazovky je kraťoučké, s jedinou radou ohledně unikání pronásledovatelům.

zdroj: Archiv


Odposlech rozhovoru s rozlobeným starým mužem, který odmítá nějakou štědrou nabídku, tvoří další nahrávku z Acre.

zdroj: Archiv


Pak se ještě pokusíte dozvědět, proč se potichu mluvící informátor chce nechat bezpečně doprovodit k městským branám, v jednom z nově přidaných druhů vyšetřování v PC verzi hry.

zdroj: Archiv


Stáhněte si: Trailery, Videa...

Související články: Recenze PC a X360 verze, Mega-recenze, Novinky, Dojmy...



jd  
autor (29) je zdejším šéfredaktorem, novinkářem a editorem, což ho i devátým rokem většinou baví, ale namísto hraní už raději tráví více času s rodinou, labradorem, na kole, lyžích, u fotbalu, ambient/psy/ trance hudby, cestováním či nikdy nekončící prací okolo domu/zahrady
 

 

 
 
 
jd

Nejnovější články