Anthem ve 20 minutách z hraní předvádí krásný svět a důraz na kooperaci
zdroj: tisková zpráva

Anthem ve 20 minutách z hraní předvádí krásný svět a důraz na kooperaci

9. 7. 2018 15:23 | Video | autor: Patrik Hajda |

Na únor příštího roku se lze buď hrozně moc těšit, nebo se ho naopak velice obávat. Na jediný den, konkrétně pátek 22., tu totiž připadají hned tři velké tituly – Anthem, Days Gone a Metro Exodus. Sám nevím, po čem sáhnout dřív, ale minimálně v případě Anthem vidím nezanedbatelnou překážku v silném důrazu na kooperaci čtyř hráčů. Hru sice můžete projít sami, ale po zhlédnutí dvaceti minut záběrů z hraní mi snad dáte za pravdu, že v jednom to nebude zdaleka taková zábava.

Video níže už mohli vidět vybraní novináři na E3, k ostatním se dostává až teď s doprovodným komentářem, který vám vysvětlí veškeré dění na obrazovce. Vše začíná v pohyblivé základně vzdáleně připomínající AT-AT. Ovládaná postava se zde nasouká do svého obleku, následně si z mapy oblasti zvolí jednu z mnoha misí, přizve k sobě kamarády a vyrazí na cestu.

Díky exosuitu nemusíte šlapat po svých, ale s pomocí trysek se proletíte nad působivou krajinou. Motor má tendenci se přehřívat, s čímž vám pomůže průlet skrz vodopád nebo zatopené podzemí. Značnou část videa a dost možná i celé hry tedy tvoří cestování. Další část připadá na vrub soubojům.

Nepřátelé jsou stejně odolní jako třeba v The Division, takže se připravte na spoustu vysokých číslíček vyletujících z jejich těl po úspěšném zásahu. Ukázka dále demonstruje schopnosti různých obleků a kombinace efektů jednotlivých hráčů, s jejichž pomocí se s vlnami nepřátel vypořádáte mnohem rychleji.

A pokud vám to nestačí jako důkaz nutnosti kooperovat s ostatními hráči, vydržte do závěru videa. Souboj s obřím pavoukovitým bossem dává pořádně zabrat i čtyřem spolupracujícím hráčům, kteří jsou navíc vybaveni těžko sehnatelnými legendárními zbraněmi. Z časového hlediska to vypadá na desítky minut trvající taneček plný létání, ohně a elektrických výbuchů. Kouká se na to dobře, ale dáte Anthem přednost před v ten samý den vycházejícími Metro Exodus a Days Gone?

Nejnovější články