Xboxové Americas Army True Soldiers
zdroj: tisková zpráva

Xboxové Americas Army True Soldiers

12. 6. 2007 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Oproti PC předchůdcům přinese řadu vylepšení včetně singleplayeru a co-opu pro 16 lidí, ale zapojit se smí jen Američané.

Už v září by se na konzoli Xbox 360 měl díky spolupráci Red Storm Entertainment a UbiSoftu objevit exkluzivní počin America’s Army: True Soldiers, který poběží na enginu Ghost Recon Advanced Warfighter 2 a oproti dřívějším PC inkarnacím, podporovaným americkou armádou, nabídne řadu dílčích vylepšení včetně singleplayeru. Hovoří se o několika přednastavených postech na výběr (Rifleman, Grenadier, Automatic Rifleman a Sniper) a sofistikovaných online kláních na osmi speciálně postavených mapách, na kterých Red Stormu pomáhaly znovu americké vojenské složky. Pročež nikoho asi nepřekvapí účast nejmodernějších zbraní a vybavení! Tahle střílečka s realistickými konturami by měla podporovat účast 16-ti hráčů naráz, kteří tady budou moci vytvořit jeden velký společný tým. Co-op pro 16 lidí? To přeci nezní špatně…

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Důležitá bude pochopitelně kvalitní vzájemná komunikace a pak ještě role jednotlivých členů týmu, kde tou nejdůležitější bude Team Leader, který posléze hodnotí hráče za týmovou aktivitu a za chování se co skutečný voják. S čímž mimo jiné souvisí povědomí, že tahle first-person akce bude o poznání náročnější, než tomu bylo ve zmiňovaném GRAW2. Např. zacilování nepřátel a střelba bude zřejmě daleko náročnější proces, přičemž o přesném postavení nepřátel vás může informovat nový průzkumný Raven UAV, nízko nad zemí letící "sonda" s kamerou. Během hraní získáváte zkušenostní body, které lze přetavit do jednoho ze čtyř hlavních skillů vašeho vojáka. U takového snipera se asi vyplatí investovat tyto do skillu Marksmanship, resp. v rámci uvedeného do sub-skillů Focus a Observation.


America's Army True Soldier trailer - stažitelná verze (111 MB, 1280x720)

Zde se hodí připomenout, že ačkoliv je vylepšování vašeho borce možné i skrze singleplayerovou herní část, tvůrci umožňují zúčastnit se online tažení i s úplným nováčkem. Vyjma výše zmiňovaného co-opu se pochopitelně plánují další herní módy, u kterých budou možné jejich rozličné modifikace a úpravy, zkrátka aby vám hraní co nejvíce sedlo. Nechybí kompetitivní snažení skrze nový Competitive Training, kde vyhrává ten, komu se podaří zasáhnout co nejvíce vyznačených cílů. Nechybí ani zajímavé Achievementy odměňující jednotlivé posty za jejich snahy, jako je např. neutralizování jednoho sta cílů za pomoci artilerie, kterou lídr týmu může přivolat na pomoc nejenom v ošemetných situacích. Update - hra je bohužel určena pouze pro americký trh.
zdroj: IGN

Nejnovější články