Xbox vs GameCube začátkem listopadu
zdroj: tisková zpráva

Xbox vs GameCube začátkem listopadu

16. 5. 2001 23:42 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Na dnešní tiskové konferenci Microsoftu zaznělo několik skutečností, které by vás mohly zajímat i v případě, že zrovna konzolím neholdujete.

Tou nejzajímavější novinkou je oznámené datum 8.listopadu, kdy by měl být Xbox vypuštěn na americký trh (v západní Evropě to pak bude začátkem roku 2002, u nás nejspíš ještě ještě o něco později :( Na to hned reagovalo Nintendo sebevědomým prohlášením, že svou konkurenční konzoli GameCube vypustí v USA o tři dny dříve (v Japonsku už 14.9., v Evropě opět později), tedy 5.listopadu, ale dle mého názoru nemá proti Xboxu moc šancí a to zejména nabídkou tzv. launch-titulů, tedy her, které budou k dispozici hned s konzolí. Těch by měl mít Xbox minimálně 15-20 a o jejich značnou atraktivitu se postaralo už před časem marketingové oddělení Microsoftu, když zařídilo exkluzivitu například Halo, Oddworld: Munch's Oddysee, Star Wars: Obi-Wan, Unreal Championship či plánovanou hru podle filmu Matrix od Shiny. O něčem takovém se může Nintendu s "pouhými" nástupci zavedených sérií jako SuperMario jen zdát.

Jak dopadne souboj Xbox vs GameCube napovídá i rekordní finanční obnos vynaložený Microsoftem na reklamní kampaň, který by měl přesáhnout úctyhodných 500 milionů dolarů. V astronomických výšinách se pohybuje i očekávaný počet 1,5 miliónu prodaných Xboxu do konce letošního roku, přičemž pro začátek je v plánu mít k dispozici cca 600-800 tisíc kusů konzole, tudíž by se neměly opakovat problémy s neuspokojením poptávky jako u Playstation 2. Stejně jako u této konzole od Sony by cena neměla přesáhnout 300 dolarů, což sice bude pro Microsoft ze začátku ztrátové (podle expertů zhruba 130 dolarů na konzoli), ale v budoucnu si to bohatě vynahradí díky podílům z tržeb za prodané hry. Zdroj - ZDNet a Yahoo.

jd

Nejnovější články