Vybíráme z předběžného přístupu – konkurent Rocket League, simulátor startupu a druhá světová ve vitríně
zdroj: tisková zpráva

Vybíráme z předběžného přístupu – konkurent Rocket League, simulátor startupu a druhá světová ve vitríně

14. 8. 2017 19:00 | Téma | autor: Patrik Hajda |

Druhý srpnový týden byl, co se nových her v předběžném přístupu týče, poměrně chabý. Není to tak, že by vyšlo výrazně méně her, kdepak. Jen bylo obtížné z nich vybrat něčím zajímavé kusy. I proto se v následujícím výběru vyskytují dva porty z mobilních zařízení – jeden vláčkový a druhý logický. Ale zbylé tituly si své publikum jistě najdou. Milovníci manažerů si přijdou na své, zájemci o minimalistický vhled do počátku druhé světové války také, a závodníci se škodící dušičkou budou přímo v ráji.

Startup Company

Založit si dnes firmu, to je hračka. Udržet ji ovšem léta při životě nebo dokonce dotáhnout k mezinárodnímu úspěchu, to se už každému nepovede. A přesně takový snový cíl před vámi stojí v manažerském simulátoru Startup Company, kde si nelehkost úkolu můžete vyzkoušet bez většího rizika (riskujete pouze investici do hry samotné).

Stejně jako ve výborném manažeru Game Dev Tycoon, i ve Startup Company si postupně budujete svou kancelář, najímáte specializované zaměstnance (od vývojářů, přes designéry, až po markeťáky), soutěžíte s ostatními firmami o kontrakty, řešíte finance (nájem, platy, investice do akcií…), zkoumáte nové technologie a přístupy, prodíráte se statistikami a řešíte spoustu dalších nezbytností, které stojí mezi vámi a globálním úspěchem. Později můžete dokonce vyvíjet vlastní software, průběžně se o něj starat a budovat si jméno i u běžných zákazníků.

Vyvíjí a vydává: Hovgaard Games | Cena: 9,99 euro | Steam

startup company zdroj: tisková zpráva

Warfront Defenders: Westerplatte

Název této hry z druhé světové války evokuje hned tři věci – jejím dějištěm je vůbec první bitva války, v budoucnu bychom se mohli dočkat dalších her z plánované série Warfront Defenders, a jedná se o mix taktické strategie a tower defense. Poznávacím znakem je netradiční ztvárnění bojišť pomocí dioramat.

Ve Westerplatte se ocitáte na stejnojmenném polském poloostrově a bráníte se před první německou invazí. V reálném čase přesouváte vojáky, hledáte lepší úkryty, stavíte barikády, rozmisťujete miny, vylepšujete armádu a snažíte se odrazit mnohonásobnou přesilu. Čelit budete i „bossům“ v podobě bitevní lodi Schleswig-Holstein, bombardérům Štuka, snajprům a dalším německým hrozbám. Jen ta grafika vypadá, jako by byla plánovaná na mobilní zařízení, ale vzhledem k ceně se nemůžeme moc divit.

Vyvíjí: Flying Robot Studios | Vydává: New Reality Games | Cena: 4,99 euro | Steam

westerplatte zdroj: tisková zpráva

Tiny Rails

A když je řeč o mobilech, tak právě z této platformy přifrčela Tiny Rails. V tomto případě mluví název za vše. Protože se jedná o původně mobilní záležitost (velice úspěšnou, nutno dodat), obsah hry je vážně minimalistický. Opravdu nečekejte vláčkové orgie typu Railroad Tycoon nebo Trainz Simulator - Tiny Rails je odpočinková záležitost.

Jen přiřazujete nové mašiny ke kolejím, zapřaháváte za ně rozličné vagony, vyděláváte peníze převážením pasažérů a zboží mezi městy. Přitom se rozšiřujete po celém světě, řešíte nečekané události jako závaly trati atd. To celé můžete spravovat z manažerského křesla, odkud vidíte všechny své vlakové soupravy na mapě, nebo se můžete libovolným vlakem „svézt“ a užívat si krajinu. Hra se pravděpodobně více hodí na mobily, kde vznikla a je tam navíc zdarma. Pokud je však tohle druh her, který vám na PC chybí, pak jste vítáni.

Vyvíjí a vydává: Tiny Titan Studios | Cena: 9,99 euro | Steam

tiny rails zdroj: tisková zpráva

Team Racing League

Že může být týmové závodění zábavné, to nám dokázala až nečekaně úspěšná Rocket League. Co když vás ale nebaví honit se za míčem a chtěli byste klasické závody s cílovou páskou? No, tu sice v Team Racing League máte, ale nedostanete se k ní úplně běžným způsobem. A to je dobře, protože prvoplánové trolení se zde stará o opravdu nevšední podívanou.

Jedna trať, jedna cílová lajna, dva týmy, šest hráčů. Vyhrát může jen jedna strana a stačí jí k tomu, aby pomyslnou pásku přeťal jen jediný člen týmu. Co dělají ti ostatní? Trolí soupeře! Team Racing League se k závodění staví opačným, skoro až nesportovním způsobem. Nejenže do soupeřů schválně bouráte, ale házíte jim do cesty bloky, spolu s kolegou vytváříte silové pole, spojujete se do jednoho našlapaného vozítka, tryskami pálíte soupeře… Zkrátka děláte vše pro to, aby se nikdo z nich nedostal do cíle, zatímco vám se podaří uvolnit a dojet si pro vítězství. A dokonce ani nemusíte jet po směru jízdy.

Vyvíjí a vydává: Gamious | Cena: 9,99 eur (do 18. srpna 6,69 euro) | Steam

team racing league 2 zdroj: tisková zpráva

Cube Link

Poslední hrou dnešního, napůl mobilního, výběru je Cube Link, která je stejně jako Tiny Rails portovaná z mobilních zařízení. Přesto by jako puzzle hra s pár desítkami úrovní mohla zaujmout i PC hráče. Princip je naprosto jednoduchý, ale s každou další úrovní je o fous obtížnější jeho zvládnutí.

Máte kostku s barevnými vstupy a výstupy. Vstup a výstup jedné barvy musíte spojit nepřerušovanou linií po obvodu kostky. Zatímco dvě barvy na kostce 2x2x2 nejsou výzvou, pět barev na pětkové kostce by už mohlo představovat noční můru. Svou představivost musíte rozvinout do všech šesti stran kostky v prostoru a myslet při tom na cesty všech ostatních barev.

Vyvíjí a vydává: Hannes Delbeke | Cena: 3,99 euro (do 16. srpna 3,59 euro) | Steam

cube link zdroj: tisková zpráva

Kromě výše vybraných her v uplynulém týdnu vyšla i velice nevšední jakoby tahová hra z futuristického Berlína, kterou máme již nějakou dobu v hledáčku. All Walls Must Fall (článekSteam) je k mání za 14,99 euro (do 15. srpna se slevou za 13,49 euro).

Nejnovější články