Tvůrci Spec Ops: The Line už nepracují na Dead Island 2, budoucnost hry je nejistá
zdroj: Foto: Deep Silver

Tvůrci Spec Ops: The Line už nepracují na Dead Island 2, budoucnost hry je nejistá

15. 7. 2015 11:13 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Všichni víme, že je cosi shnilého ve shnilém zombie státě Dead Island 2. Od loňské E3 jsme se toho o hře mnoho nového nedozvěděli. Vydavatel Deep Silver na loňském Gamescomu ukázal za zavřenými dveřmi demo a jinak na sebe hra upozorňovala jen odkladem z léta 2015 na rok 2016. Jak se zdá, možná ani příští rok nevyjde, protože Deep Silver oznámili, že dosavadní vývojáři z Yager (autoři skvělé Spec Ops: The Line) s prací na hře končí.

Oficiální prohlášení Deep Silver zní: „S Dead Island 2 jsme se vždy snažili přinést pokračování, jaké si fanoušci zaslouží. Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli rozloučit s vývojářským partnerem Yager. Budeme nadále pracovat na tom, aby se naplnila naše vize Dead Island 2 a hra vznikla. O další informace se podělíme později.“

Ačkoliv Deep Silver hovoří o pokračování vývoje, nad reálným životem hry momentálně visí mnoho otazníků. Netušíme, kolik toho Yager vytvořil a hlavně kolik materiálu by šlo využít. Pokud byl Deep Silver nespokojený se stavem hry, je celkem pravděpodobné, že vše skončí na digitální skládce. Vzhledem k tomu, že dlouhý vývoj už něco stál a Deep Silver není nějaký v globálním měřítku velký vydavatel, nebylo by překvapivé, kdyby prostě celý projekt Dead Island 2 poslal k ledu.

Svou roli může sehrát i fakt, že Deep Silver už má na krku jeden drahý vývoj. Od ekonomickými problémy sužovaného Cryteku totiž převzal vývoj Homefront: The Revolution. Na něm pracuje studio Dambuster založené právě Deep Silverem, v němž najdete velkou část lidí z původního týmu Cryteku, který na hře dělal. Už to je pro firmu, která se nespecializuje na tvorbu her nemalý finanční tlak. Bylo by zcela pochopitelné, kdyby se po několika letech bezcílného financování Dead Island 2 v Deep Silver rozhodli ve vývoji nepokračovat.

zdroj: Archiv

Nejnovější články