Crytek prodal značku Homefront Deep Silveru a ruší britskou pobočku
zdroj: tisková zpráva

Crytek prodal značku Homefront Deep Silveru a ruší britskou pobočku

31. 7. 2014 19:04 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Jinak to asi dopadnout nemohlo. Maximálně zrušením hry. Problémy Cryteku a hlavně jeho britské pobočky vyústily v prakticky zastavený vývoj Homefront: The Revolution a jelikož se jako vydavatel na hře měl podílet Deep Silver, nechtěl nechat celý titul propadnout do kolonky nenaplněných projektů. Výsledkem je zakoupení značky Homefront se vším, co k ní patří, od Cryteku.

Vývoj Homefront: The Revolution tedy nekončí, Deep Silver ji svěří do rukou nově vzniklého studia Dambuster. O něm momentálně nic nevíme, ale zkusme se podívat na fakta. Z Crytek UK odcházeli členové týmu, kteří nedostávali výplaty, studio sídlilo v Nottinghamu. Dambuster Studios sídlí v Nottinghamu. Je možné, či spíše vysoce pravděpodobné, že minimálně část Crytek UK a třeba i vývojářů, kteří odešli nyní přejde pod značku Dambuster a tak se na hře snad budou podílet ti samí lidé.

Samozřejmě to neznamená, že tým zůstane celý nezměněný. Část managementu, ale nejspíše i řadových zaměstnanců už si našla nejspíš novou práci. Stejný směr designu hry by ale snad mohl být zachován. Samozřejmě to vše za podmínky, že Dambuster je skutečně znovuzrozeným týmem z Crytek UK, který na Homefront: The Revolution pracoval. Že tomu tak je ale naznačují i slova šéfa Koch Media (vlastník Deep Silver): „Stále věříme v potenciál Homefront: The Revolution a věříme i novému týmu, že bude dál kráčet cestou, jíž v posledních letech šel.“

Takže Homefront: The Revolution u Cryteku končí. Nepřipadá vám ale, že už je tahle značka vážně prokletá? Kaos Studio, tvůrci první Homefront byli zavřeni THQ v roce 2011. Následně v THQ předali vývoj další hry Cryteku a stihli zkrachovat. Crytek odkoupil práva v rámci rozprodeje majetku zaniklé firmy. Nyní se Crytek ocitl ve výrazných finančních potížích a prodává Homefront Deep Silveru. Jak je vidět, v Koch Media rozhodně nejsou pověrčiví...

zdroj: Archiv

Po prodeji značky Homefront došlo i k očekávaným otřesům v Cryteku. Crytek UK se skutečně přesune pod Deep Silver, respektive jeho vlastníky z Koch Media, a přejmenuje se na Dambuster Studios. To je poměrně uspokojivé řešení, protože snad nepřijde o práci mnoho lidí a samotná Homefront: The Revolution bude mít kontinuální tvůrčí dohled. Jednoduše řečeno, asi nepřijde někdo, kdo by chtěl celý titul překopat od základu.

Otřesy se ale netýkají jen nottinghamského a nyní zrušeného Crytek UK. Vývoj nové hry Hunt: Horrors of the Gilded Age se přesouvá z amerického Austinu do Frankfurtu. Crytek nadále v Austinu zůstane, ale jen potřební zaměstnanci, kteří budou dohlížet na podporu CryEngine v severní Americe. Ostatní členové týmu prý mohou požádat o práci v Německu, což neznamená, že ji také všichni dostanou. Crytek prostě potřebuje provést nutnou restrukturalizaci a co nejvíce zredukovat některé přebujelé a finančně neefektivní pobočky.

Nedotčená prý ale budou studia v Budapešti, Istanbulu, Kyjevě a Sofii, otazník visí nad propojením Šanghaje a Soulu. Co se týče her, Cevat Yerli potvrzuje, že momentálně sází na trojici Warface, Arena of Fate a Hunt: Horrors of the Gilded Age.

Nejnovější články