Arena of Fate

Arena of Fate

Články

Crytek ukázal první záběry z MOBA hry Arena of Fate

Připravovaná MOBA Arena of Fate je jedním z mála projektů, na které utrápený Crytek sází. MOBA hry jsou momentálně na vrcholu a to mluvíme teprve o přicházející vlně titulů, které před rok či dvěma nasedly do vlaku s tímto označením. Z toho co zatím o nové hře Cryteku víme, to vypadá, že pánové vlak spíše nestihli a teď se ho snaží dohonit zběsilým úprkem po kolejích. Z prvního komentovaného videa přímo ze hry to zatím popravdě na nějakou strhující hratelnost nevypadá.

Crytek přiznal finanční a personální problémy, ale vše se prý už vyřešilo

Konečně můžeme přestat spekulovat a řešit, jestli anonymní zdroje různých webů mají nebo nemají pravdu. Tentokrát ji mají. V posledních týdnech se vyrojilo nemálo zpráv o finančních problémech Cryteku. Firma nechtěla propouštět ve velkém a tak údajně někteří zaměstnanci nedostali výplatu v řádném termínu. Kvůli tomu spousta z nich odmítla chodit do práce a jiní raději skončili úplně. Crytek se teď konečně po období mlčení ke všem spekulacím oficiálně vyjádřil a v podstatě nemilé zvěsti potvrdil.

Podle nových spekulací je vývoj Homefront: The Revolution v ohrožení

Crytek zatím výraznější potíže oficiálně nepřiznal, ale informace o problémech od neoficiálních zdrojů přibývají každý den. Firma se podle řady zdrojů potácí ve finančních problémech, o kterých jsme vás informovali tady a tady. A podle dalších nepotvrzených informací třeba anglický Crytek (dříve Free Radical) nejen že přichází o zaměstnance, ale ti zbývající jednoduše přestali pracovat na Homefront: The Revolution a jsou doma.

Crytek prý zrušil vývoj Ryse 2 a několika dalších prototypů

Crytek je údajně ve velkých problémech. Psal o nich před pár dny Aleš, ale dodatkově na povrch probublaly další nepříjemné zprávy, které potvrzuje více zdrojů. Pokud se problémy Cryteku nakonec ukáží být reálné, zřejmě firmu nemine velké zemětřesení. Poslední neoficiální informace totiž mluví o zrušení vývoje Ryse 2 a několika dalších titulů.

Arena of Fate od Cryteku proti sobě staví Karkulku a Johanku z Arku

Zatímco ještě nedávno trhem cloumaly F2P hry, nyní zjevně platí, že kdo nemá vlastní klon Dota, jako by v herním byznysu nic nebyl. Taktéž německý Crytek, stojící například za sérií Crysis, se zjevně rozhodl přihřát si na módním žánru polívčičku. Jeho čerstvě oznámená a silně stylizovaná záležitost Arena of Fate má nabídnout mírnou variaci tématu v mezích zákona, vedle fantasy totiž sahá i do historie.