Homefront: The Revolution je ve velkých problémech, odešlo vedení projektu
zdroj: tisková zpráva

Homefront: The Revolution je ve velkých problémech, odešlo vedení projektu

14. 7. 2014 11:36 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Problémy Cryteku zjevně nejsou vymyšlené a nejohroženějším projektem ze všech se zdá být ambiciózní střílečka Homefront: The Revolution od britské pobočky Cryteku. Ze série nových zpráv totiž vyplývá, že studio je v obrovských problémech a hra samozřejmě také. Vše vyvrcholilo údajnou rezignací šéfa vývoje hry Hasita Zaly. Mělo by jít o vyvrcholení řetězce událostí, které se dle nejmenovaných zdrojů ve studiu odehrály v uplynulých týdnech a měsících.

Koncem června se objevily první zvěsti o tom, že Crytek se nachází na pokraji bankrotu. Mluvčí společnosti sice fámy popřeli, ale série informací o různých problémech firmy tím nekončí. Adam už psal, že prý kvůli nevyplácení mezd Crytek UK přichází o zaměstnance - někteří přestali pracovat a zůstávají doma. Pokud je to pravda, šlo by o solidní průšvih, který se však dá ještě řešit. Situace však má být ještě vážnější.

Podle informací Kotaku skončila většina členů vedení včetně vedoucího vývoje Homefront: The Revolution Hasita Zaly. Jeden z hlavních manažerů Crytek UK, Ben Harris měl opustit studio už dříve v měsíci a Karl Hilton, šéf studia, odešel z pozice před dvěma týdny. Jeden ze zdrojů situaci komentuje následovně: „Je to podivná situace, nezbyl tu žádný vyšší management. Všechno jde od desíti k pěti.“

zdroj: Archiv

Současný stav vývoje Homefront: The Revolution je tedy podle nepotvrzených alarmující. Zjevně nejsou peníze na platy a studio přišlo o řadu vývojářů včetně vedení. Kdo neodešel, čeká na výplatu. Třeba Hilton v Cryteku zůstává, jen jde na jinou pozici. Otázkou je, zda se z těchto otřesů vzpamatuje hra, britská pobočka a také Crytek. Ve hře je stále mnoho neznámých a je docela možné, že se Crytek zachrání, byť za cenu likvidace Homefront: The Revolution (podobně jako Ryse 2) nebo i britské pobočky.

Pohybujeme se však na poli spekulací, protože Crytek se k situaci nevyjadřuje. Může přijít investice od třetí strany, může přijít koupě celé firmy (spekulovalo se o Wargamingu) nebo jen britského studia. Zájem o britský Crytek má údajně Deep Silver, která hru distribuuje. Byla škoda, kdyby měl Homefront: The Revolution skončit ještě před startovní čárou, protože během E3 předvedený koncept rozhodně zaujal.

Nejnovější články