To nejlepší z Games.cz - nový Battlefield pořádně až na E3?
zdroj: tisková zpráva

To nejlepší z Games.cz - nový Battlefield pořádně až na E3?

13. 5. 2018 15:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

E3 začíná za měsíc a na herním průmyslu, respektive jeho tradiční mainstreamové části, se to začíná pomalu projevovat. Ještě tak týden dva klidu, načež si většina velkých firem vystřílí spoustu nábojů před samotnou výstavou, jen aby na ní dostříleli zbytek munice. Jedním z takových nábojů je třeba i zatím pořád neoznámený letošní Battlefield. EA ho hodlá představit až ke konci května s tím, že to bude pravděpodobně jedna z hlavních hvězd E3. Pokud se tedy nepochlapí Poláci a neukážou v Los Angeles jak se dělá pořádný kyberpunk…

Recenze

ToT
Tower of Time - recenze fantasy RPG
Svět, do kterého tvůrci z nezávislého studia Event Horizon zasadili svou chytlavou směs RPG a real-time strategie Tower of Time, býval na stejných kolejích jako ten náš. Jeho fantasy rasy žily v osvíceneckém souznění a kvetoucí průmyslová revoluce přinášela první plody v podobě parních motorů a létajících strojů. Pak ale přišla magie.
BattleTech
Battletech - recenze
Když jsem Battletech poprvé spustil, těšil jsem se na dokonalou strategicko-taktickou nirvánu. Vždyť kde lépe uplatnit různorodé taktiky než při bitvách obrovských strojů, kde by mělo záležet především na dobrém manévrování a umístění zásahů tak, abyste své nepřátele co nejvíce zničili? Se slzou v oku jsem vzpomínal na MechCommander, kde se konstantní boj proti přesile dal řešit spoustou vhodných manévrů, z každého ukořistěného mecha se člověk neuvěřitelně radoval, a hlavně každý z typů mechů měl své výhody, nevýhody a účel. Battletech sliboval být tím, kdo tuto radost opět přinese v moderních kulisách. Plnění slibu je ale mnohem těžší než letmé odkázání se na minulost.
Orwell: Ignorance is Strength
Orwell: Ignorance is Strength – recenze
Státem provozovaný Velký bratr se vrací v pokračování simulace slídění příhodně nazvané Orwell. Prvnímu dílu se podařilo šokovat hráče, kteří se octli v roli ne nutně záporné, ani ne nutně kladné. A byl to nevšední zážitek plný morálních dilemat. Dvojka s podtitulem Ignorance is Strength je v podstatě o úplně tom samém. Nutno dodat – bohužel.

Nezapomeňte také na náš newsletter, ve kterém můžete dostávat pravidelnou dávku toho nejlepšího z Games.cz rovnou do své emailové schránky:

games-odebiratnovinky_button zdroj: tisková zpráva

Hardware

Novinky

City of Brass
Exotickým prostředím říznutá akce s bičem City of Brass vychází na PC i konzolích
Pohádky Tisíce a jedné noci nejsou ve hrách tak často využívaným tématem, jakým by bezesporu mohly být, nemluvě o použití biče jako jedné ze zbraní. Obě dvě věci v sobě kombinuje novinka City of Brass, která se z fáze předběžného přístupu přehoupla do fáze „vydáno“.
Red Dead Redemption 2
Arthur, Dutch i John Marston na nových obrázcích z Red Dead Redemption II
Vydání očekávaného Red Dead Redemption II se blíží (říjen), a Rockstar tak musí začít pomalu zveřejňovat jeden materiál za druhým. Minulý týden jsme dostali třetí a opět povedený trailer následovaný řadou nových a neméně působivých obrázků.
Magic: The Gathering Arena
Magic: The Gathering Arena přidala novou edici a skvělý, byť hodně drahý mód Draft
Od doby, kdy jsem se s širým světem podělil o své dojmy z hraní betaverze karetky Magic: The Gathering Arena, uplynulo sotva čtrnáct dní, a už cítím potřebu se k tomuhle tématu vrátit. Nové virtuální magiky mě totiž zatím nechtějí pustit ze svých začarovaných drápů, každý den mě lákají zpátky svými questy a denními odměnami, a co je nejdůležitější, konečně vykouzlily pořádné novinky včetně nové edice a tolik očekávaného módu Draft. Ten ale vypadá jinak, než by veteráni papírové verze možná čekali.
Attentat 1942
Attentat 1942 je na německém trhu zakázaný, přesto tam vyhrál prestižní cenu
Česká naučná adventura Attentat 1942 nakonec bohužel nezabodovala na IGF, kde byla nominována v kategorii Excellence in Narrative, ale tvůrci důvod k oslavě nakonec přeci jen mají. Jejich titul získal ocenění na německém mezinárodním festivalu počítačových her A MAZE.
nintendo_switch_online_art_1440.0
Nintendo opět nepřekvapilo: představilo nezajímavou placenou online službu
Nintendo upřesnilo plány pro chystanou a odloženou placenou online službu pro Nintendo Switch, a je to opět krásně nepřekvapivě překvapivé. Služba ponese jednoduchý název Nintendo Switch Online, rozjede se letos v září a ročně vás vyjde na již dříve oznámených 20 eur.
Aggressors: Ancient Rome
Česká strategie Aggressors: Ancient Rome se rychle blíží a láká do bety
Česká 4X strategie Aggressors: Ancient Rome se od doby, kdy jsme o ní psali naposledy, pořádně rozrostla. O nový podtitul, o zkušené vydavatele Slitherine, o spoustu obsahu – takovou spoustu, že se za chvíli chystá plné vydání. Po vůdci schopném vyzdvihnout je ke slávě a velikosti touží Řím, Kartágo, Athény, Sparta, Ptolemaiovci i spousta nemytých barbarů. Kdo má odvahu a chuť pustit se do propracované simulace antického stratéga, ten ať si začne ostřit gladius.
DayZ (standalone)
Kreativní ředitel DayZ Brian Hicks opouští Bohemia Interactive. Prý ho není potřeba
Před Vánoci jsme se dozvěděli o velkých plánech, které v letošním roce čekají český zombie survival DayZ. Máme se dočkat betaverze buildu 0.63. Ten se ještě letos promění v plnou hru, kterou všichni vyhlížíme už opravdu hodně dlouho. Odchod kreativního ředitele Briana Hickse naznačuje, že ten den se rychle blíží.
Star Wars Battlefront II
Loot boxy nejsou gambling, říká EA a chystá Hana Sola do Battlefrontu II
Jeden jarní filmový blockbuster v podobě Avengers: Infinity War už máme za sebou, další nás čeká 24. května, kdy na stříbrné plátno dorazí mladý Han Solo. A nebyl by to Star Wars: Battlefront II, aby tuhle příležitost nevyužil pro nějaké menší rozšíření. To proběhne ve dvou vlnách, květnové a červnové, a ještě tenhle měsíc se hráči dočkají nové mapy, herních módů a kostýmů.
Steam
Nová aplikace Steamu umožní streamovat PC hry na tablety a telefony
Společnost Valve představila v krátké tiskové zprávě svou novou aplikaci s názvem Steam Link, která umožní streamovat vaši herní knihovnu z počítače do zařízení s operačním systémem Android nebo iOS. PC tituly si tak budeme moci nově zahrát třeba na mobilu nebo tabletu.
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Remake Crashe Bandicoota vyjde na PC, Switch a Xbox One dřív, než se čekalo
Starý známý Crash Bandicoot vyšel loni v luxusním remasteru na PlayStation 4, uspěl a letos se vydá dobývat další platformy. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy měla původně vyjít 10. července, ale v Activisionu udělali něco, co se v herním průmyslu moc často nestává – posunuli datum vydání tak, že hra nakonec vyjde o necelé dva týdny dřív.
28123567988_c72ee38353_o
Smějící se Kratos s filtry? Ano, God of War dostává foto mód
Sony se s vydáním God of War trefila do černého. Hra je výborná a prodává se jako rohlíky, co víc si tedy přát… Inu, třeba pořádný Photo Mode. Ten ve hře při vydání nebyl, přitom jde o jeden z nejlépe vypadajících titulů současnosti. Vývojáři ale naštěstí nelení, a i když to nestihli do vydání, přidávají Photo Mode alespoň teď.

Videa

Hardware Club 8
Hardware Club #8: Grafické karty
Už jsou skladem? A kdy vyjde nová generace? Podobné otázky, které se v minulých vysíláních pravidelně objevovaly v chatu, daly základ tématu dalšího Hardware Clubu. Ano, mluvíme o grafických kartách.
novehry
Nové hry, které vyjdou v příštím týdnu
Kde jsou ty časy, kdy vycházelo pár her za měsíc a těch opravdu zajímavých pár za sezónu? Naštěstí v dalekých devadesátkách a tak se můžeme s novým týdnem podívat na to, co v něm vyjde za nové tituly. Opět zde najdete najdete nejrůznější žánry, ale pokud bychom měli jeden vypíchnout, bude to pokračování populárního RPG - Pillars of Eternity II: Deadfire. A pokud neholdujete RPG, najdete zde jiné kousky. Přehled pro vás jako obvykle sestříhal a namluvil Honza Vondrášek.
gamesplay
LongPlay – XCOM 2: War of the Chosen #3: návrat vojenského specialisty Lukáše
Minule nám pod dohledem death advisora Jirky Sváka paradoxně nikdo nezemřel. Z minula rozjetou misi jsme dokončili už bez ztráty kytičky a tu novou zvládli levou zadní. Z takové „spouště“ náš samozvaný military advisor Lukáš Grygar doslova zrudnul vzteky a jal se vzít situaci pevně do rukou.
info_bestof7
Best of Gamesplay #7 - duben
Jako každý měsíc, i duben jsme strávili produkcí spousty videí, včetně našich GamesPlayů, LongPlayů i Retro GamesPlayů. Jak u nás bývá zvykem, vždy se nám dařilo na jedničku a byli jsme smrtelně vážní v každém okamžiku, takže se můžete podívat na to, jak nám to hraní šlo. Občas se nám povedly vskutku unikátní hlášky a kousky. Video jako vždy sestříhal Honza Vondrášek.
gamesplay
GamesPlay – hrajeme VR pecku Beat Saber
Rytmická VR hra Beat Saber je aktuálně nejlépe hodnocenou hrou na Steamu (a to je teprve v Early Accessu) a není se čemu divit. Brilantní nápad, který kombinuje dynamickou hudbu a světelné meče, jimiž rozsekáváte letící kostky je nesmírně návykový. Ale špatně se, stejně jako mnohé hry z virtuální reality, popisuje nával adrenalinu a uspokojení ze série jediovských seků. Než písmem se o to tedy pokusí Pavel mluveným slovem a obrazem v GamesPlayi.
fc374
Fight Club #374: Frakční klub
374. podcast Fight Club začneme zostra. Na přetřes totiž přijde očekávané a nadmíru povedené RPG Pillars of Eternity II: Deadfire. Vašek je v něm až po uši, už pro vás připravuje recenzi a o své dojmy se podělí i v podcastu.
gamesplay_pillars
GamesPlay – hrajeme velkolepé RPG Pillars of Eternity II: Deadfire
První díl Pillars of Eternity se odehrával v celkem klasickém fantasy prostředí plném elfů, lidí a trpaslíků, a dopadlo to velice dobře. Vývojáři z Obsidianu se ale přesto rozhodli, že dvojku s podtitulem Deadfire zasadí do úplně jiných kulis. Pojďte se spolu s Šárkou a Vaškem podívat, jak vypadá klasické RPG po vzoru Baldur’s Gate, když ho někdo nacpe až po okraj piráty a polynéskými domorodci.
retro_exhumed
Retro GamesPlay – Exhumed
Ze všech stříleček, co vyšly v devadesátých letech na enginu Build, je nejznámější bezpochyby Duke Nukem 3D. Spousta z nás by si vzpomněla ještě na Blood, Shadow Warrior a třeba Redneck Rampage, ale kolik z vás by jmenovalo Exhumed? Ne že bychom vás chtěli podceňovat, ale zrovna Exhumed k veleznámým kouskům určitě nepatří.

Nejnovější články