Terminator Salvation odvolán z obchodů
zdroj: tisková zpráva

Terminator Salvation odvolán z obchodů

20. 5. 2009 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Porodní bolesti filmové third-person akce: odmítá se nainstalovat s chybovou hláškou.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Před pár dny přistála na Steamu a nyní je k dostání už i v kamenných amerických obchodech. Jenže ti, co do third-person akce Terminator: Salvation skutečně investují, by se měli připravit na možné potíže. Podle ohlasů na oficiálním fóru se totiž zdá, že se hra odmítá správně instalovat.

S chybovou hláškou instalačního programu Installshield č. -5006/0x80070002, která se vyskytla nejprve u kanadských a později i amerických krabicových balení, si zatím moc neví ani sami autoři. A uživatele, kterým se hru nedaří instalovat, nakonec autoři sami jen pobouřili, když jim na internetových fórech - emaily a telefonní hotlinky mají nefunkční a neodpovídají na dotazy - radili věci jako kopírování DVDčka na disk, přejmenování složky Installshield, vypnutí firewallu atd.

zdroj: Archiv


Terminator": Salvation - launch trailer

Nakonec se ukázalo, že na vině je zřejmě vadný digitální podpis instalačních souborů nebo špatně nakonfigurovaný instalační program celkově. Podle jednoho ze zaměstnanců či členů technické podpory švédských GRIN má ale jít o "běžný problém", s nímž autoři sami nemohou nic udělat, a který se vyskytoval už mj. u Oblivionu, jak si lze ověřit na Googlu. Ovšem vzhledem k tomu, že počet uživatelů s nefunkční verzí hned první den vystoupal nad stovku, to je otázka.

Update 22:00 - distributor Evolve Games nechal pod tlakem stáhnout úvodní várku PC hry ze zahraničních obchodů a zároveň se omluvil všem postiženým. Podle vyjádření Valve funguje verze na Steamu OK, i když v době psaní článku byl již odkaz nefunkční.

Veskrze průměrně kvalitní Terminator: Salvation u nás vyjde v nejbližších dnech pro Xbox 360 a PlayStation 3, které fungují v pořádku. V ČR ale kvůli nevýhodným podmínkám distributora nebude prodávat jeho PC verze. Což by znamenalo, že případní zájemci tu jsou odkázání právě na ten Steam - více v našem zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Trojice videí z Terminator Salvation  [27.4.2009 10:10 - levis]
Smrtící roboti z Terminator Salvation  [25.3.2009 16:16 - levis]
Úvod do světa Terminator Salvation  [8.3.2009 14:14 - levis]
zdroj: oficiální fórum

Nejnovější články