Střílečka Shadowrun byla dokončena
zdroj: tisková zpráva

Střílečka Shadowrun byla dokončena

10. 5. 2007 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Tak už je to tu.

Společnost Microsoft Game Studios oznámila dokončení vývoje X360 a PC Vista edicí first-person střílečky Shadowrun od FASA Studios, týmu, který stojí například i za projektem MechAssault. Nebudu zde opakovat to, co jste si mohli přečíst před několika málo dny v našem preview a co znáte už z dřívějška, pouze vyzdvihnu pár důležitých skutečností, a to zejména to, že Shadowrun si budete moci zahrát online až v 16 hráčích napříč platformami. Nicméně, ono to nebude jen tak. Možná jste už zaregistrovali v našich krátkých zprávách, že propojení sítí Xbox Live a Games for Windows Live nebude zadarmo. Abyste mohli plně využít této služby, budete muset disponovat (ať máte PC s Vistou nebo X360) tzv. Zlatým účtem.

    Společnost Microsoft Game Studios dnes oznámila datum vydání hry Shadowrun, která bude jako cross-platformový titul dostupná na herní konzoli Xbox 360 a PC s Windows Vista od 1. června 2007. Hra se těší velké pozornosti u odborné i hráčské veřejnosti a bude aspirovat na jeden z největších hitů letošního roku.

    Shadowrun je akční FPS (first person shooter) titul, který od hráčů vyžaduje nejen hbité ruce a dobrý postřeh, ale především velikou schopnost improvizace a kombinačního myšlení. Příběh hráče zavede do roku 2031, do doby, kdy se probudila dlouho spící magie a změnila svět jednou provždy. Ten je ovládán bohatými megakorporacemi, které si jej snaží přizpůsobit podle svých představ. Hráči si tak budou muset zvolit, ke které straně se přidají a komu dopomohou k moci. Kombinace moderních zbraní, starobylé magie a pokročilých technologií zde vytváří úžasnou vizi budoucnosti, která hráče naprosto pohltí.
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

    Ve hře je několik ras, které vynikají v různých atributech. Elfové jsou velmi rychlí, trolové silní, trpaslíci mají nejblíže k magii a lidé jsou univerzální volbou pro všechny hráče, kteří se nechtějí specializovat pouze jedním směrem. Hlavní náplní hry bude eliminace protivníků, k čemuž je kromě „tradičních“ metod určena také magie. Ta ale neslouží pouze k přímému útoku na nepřítele – díky speciálním kouzlům mohou z postav udělat dokonalé zabijáky a vylepšit jejich smysly, regenerovat jejich zdraví nebo je například teleportovat po bitevním poli. Kromě magie je ve hře možné použít devět různých zbraní, od standardních pušek a samopalů až po exotickou katanu. Velký důraz je kladen na týmovou hru – při hraní po síti se mohou pomocí kouzel spoluhráči léčit, chránit nebo dokonce oživovat.
Shadowrun bude obsahovat devět unikátních map a navíc ještě tři variace. Součástí hry bude šest tréninkových misí, na kterých budete moci vypilovat své strategie a smrtící kombinace proti inteligentním botům. Když budete chtít, s boty si můžete zahrát na kterékoliv mapě ve čtyřech stupních obtížnosti. X360 verze titulu bude prodávána za cenu necelých 60 dolarů, zatímco verze pro Windows Vista bude k dostání za bezmála 50 dolarů. Shadowrun byla oznámkována písmenem M, což znamená, že je určena hráčům starším 17 let.
zdroj: PR, BluesNews

korgull

Nejnovější články