Silent Hill 5 plány a kompilace předešlých dílů
zdroj: tisková zpráva

Silent Hill 5 plány a kompilace předešlých dílů

28. 3. 2006 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jste příznivci série Silent Hill a už se nemůžete dočkat jejího dalšího pokračování? Pokud je odpověď ano, pak vám jistě přijdou vhod informace, které se objevily v jednom diskusním fóru věnovaném této hororové sáze.

Vývoj Silent Hill 5 prý probíhá už dva roky, přesto zatím nedošlo ze strany budoucího vydavatele k jeho oficiálnímu oznámení ani potvrzení. Tvůrci se však za svou práci nestydí, což vyplynulo i z rozhovoru, který poskytli magazínu Eurogamer krátce po vydání Silent Hill 4 v Japonsku. O nové hře tam toho sice neprozradili mnoho, ale něco přece.

Například prý uvedli, že hru vyvíjejí pro konzoli příští generace, ale zatím se nerozhodli, zda to bude pro Xbox 360 nebo PS3. Každopádně ujistili, že z těchto dvou vyberou tu schopnější. Ve svém dalším rozhovoru Akira Yamaoka z Konami prozradil více. Především to, že se se Silent Hill 5 hodlají navrátit k psychologickým kořenům prezentovaným v Silent Hill 2. Také se pan Yamaoka zmínil, že prý tvůrce zaujal nápad zasadit hru do slunného prostředí, ovšem to se později ukázalo jako nevhodné a nenaplňující podstatu názvu, leda by se k němu přidal nějaký podtitul. Ve svém vývojářském žurnálu rovněž tým vyjádřil nespokojenost s některými akčními prvky SH4. V dalších hrách série je už snad prý raději využívat nebudou.

Mimochodem, zde se sluší zmínit, že se na Internetu objevila informace o dalších plánech Konami v souvislosti s filmem Silent Hill, který bude mít v českých kinech premiéru koncem června. Konkrétně je řeč o vydání The Silent Hill Collection letos v dubnu. Mělo by jít o kolekci obsahující SH 2, SH 3 a SH 4 pro PS2 za výhodnou cenu. Dále má 11. května vyjít ještě cosi s názvem Silent Hill Experience. Slovo cosi není dost konkrétní a nic vám neřekne, ale vězte, že jde o multimediální projekt pro PSP. Multimediální proto, že obsahuje interaktivní komiks (rozdělený do 6 kapitol), hudbu i filmečky, které vás provedou zákulisím slavné hororové série a podrobně vás s ní seznámí. Součástí projektu je také rozhovor s režisérem filmu Christophem Gansem a další bonusy. A aby toho nebylo málo, tak se prý šušká, že Konami pracuje na nějakém úplně novém hororovém díle pro Xbox 360, jehož součástí má být původní scénář SH 3.

Update 17:00 - Z právě vydané tiskové zprávy CD Projektu vyplynulo, že se výše zmíněné sběratelské edice Silent Hill Collection dočkáme i u nás, stejně jako i onoho speciálního multimediálního UMD disku pro PSP s názvem Silent Hill Experience.

zdroj: GGManiaJF

korgull

Nejnovější články