Restaurant Empire gold & demo
zdroj: tisková zpráva

Restaurant Empire gold & demo

3. 3. 2003 23:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Trevor Chan, který má na svědomí řadu velice schopných strategií (Seven Kingdoms, Virtual U, Capitalism, Hotel Giant), se dnes nechal slyšet, že jeho nejnovější strategické dílo (s prvky adventury) - Restaurant Empire, je hotovo a v amerických obchodech by se mělo objevit již v průběhu tohoto měsíce.

Restaurant Empire pojednává o mladém kuchaři jménem Armand, který právě dokončil své vzdělání v tomto oboru a rozhodl se zařídit svou vlastní restauraci. Hráč se pochopitelně ujme role tohoto mladíka a postupně začne objevovat tajemství obchodní strategie. Zažije ale i mnohá dobrodružství, a to zejména při hledání nových přátel a spojenců, jejichž podporu budete nutně při budování své kulinářské říše potřebovat, a také při získávání různých tajných receptů, najímání kuchařských mistrů a střežení své kasy.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Možná vás zajímá, jak takový titul vzniká, co všechno musí tvůrce takového projektu zakusit. Jak se Trevor Chan svěřuje magazínu GameSpy ve svém interview, musel nakoupit a přečíst množství různých knih o daném tématu. Musel se toho hodně dozvědět nejen o přípravě samotných jídel, ale také o návrhu jídelních lístků, aranžmá restauračních interiérů a vůbec o všech těch věcech, které s tímto byznysem souvisejí.

Jak již bylo naznačeno výše, skládá se hra ze dvou částí. Tou první je simulace obchodu, kam spadá např. výzdoba restaurace pomocí cca 400 předmětů, navrhování menu (asi 180 receptů), najímání a vedení personálu. Všechno se to může zdát být velice jednoduché, ale nebude. Zákazníci si budou stěžovat na všechno - jídlo, služby, židle i umývárnu. Vaším úkolem bude samozřejmě se postarat o uspokojení všech těchto jejich potřeb. Co se týče druhé části hry, ta má charakter adventury nebo RPG. Budete se setkávat s různě kvalifikovanými lidmi, kteří vám budou moci nabídnout svou pomoc v několika různých oborech. Tato část bude probíhat tak, že budete s postavami čile komunikovat a získávat tak klíčové věci nebo informace pro další průběh hry. Setkání s užitečnými osobami může proběhnout jak u vás v restauraci, tak na určitých dalších místech.

Ve hře se setkáte asi s 30 odlišnými šéfkuchaři, z nichž každý bude umět trochu něco jiného. Tito "umělci" se budou moci účastnit buď jako týmy nebo jednotlivci kuchařských soutěží, které budou probíhat na speciálních stadionech k tomu určených a vyskytujících se v každém z měst - LA, Řím, Paříž. Kromě toho, že si budete své zaměstnance sami vybírat, budete je moci také vyhazovat, měnit jim plat, či je přemisťovat mezi podniky ve vašem vlastnictví, kterých můžete mít neomezený počet. Navíc např. různě zkušení kuchaři pracující v jedné kuchyni, se mohou navzájem učit a zdokonalovat. V Restaurant Empire ale objevíte ještě spoustu dalších zajímavých možností, jež však již přesahují rámec této zprávy. Očekávat prý můžete v budoucnu i nějaké addony přidávající různé další exotické kuchyně. Máte-li zájem dovědět se více, přečtěte si onen dnes vydaný rozhovor anebo si vyzkoušejte rovněž dnes vydané hratelné demo. Ještě se sluší dodat, že dalším projektem, který Trevor Chan nyní rozjíždí, má být akční válečná hra situovaná do středověkého prostředí. Více však nebylo prozrazeno.

zdroj: GameSpy

korgull

Nejnovější články