První den turnaje Grand Finals ve World of Tanks potvrdil dominanci evropských týmů
zdroj: tisková zpráva

První den turnaje Grand Finals ve World of Tanks potvrdil dominanci evropských týmů

9. 4. 2016 15:49 | Téma | autor: Daniel Kremser |

První den Wargaming.net Grand Finals máme za sebou a spolu s námi i čtveřice týmů, kteří se s turnajem rozloučili. Po sérii někdy napínavých, ale poměrně jednoznačných best of 9 se tak do finálových bojů nezapojí ani EL Gaming, kteří loni obsadili druhé místo, ani největší překvapení celého turnaje - brazilští Red Canids. Zato favorité až z dalekého Ukrajiny Natus Vincere, a také obhájci titulu Hellraisers, pokračují bez větších obtíží dále.

Vítězové a poražení 

Adeptů na celkového vítěze je ale po prvním dnu, stejně jako zajímavých příběhů, hned několik. Snad nikdo tak například nezapomene na jeden z posledních zápasů dne mezi Wombats on Tanks a americkými SIMP, ve kterém vačnatci otevřeli učebnicovým one shot killem. Komentátoři se navíc shodují, že tento tým s nejlepším jménem v historii elektronického sportu (Unicorns of Love protestují) má letos formu a proti svým ruským krajanům tak není bez šance. Oči všech se ale během prvního dne bezesporu upínaly především na ukrajinské Na'Vi a ruské Hellraisers, kteří celou akci otevřeli vyrovnaným soubojem. Ukrajinci ale přeci jen potvrdili pověst vyrovnanějšího týmu, který tolik nepodléhá emocím, což je vzhledem k letošnímu hracímu systému více než důležité.

Oproti prvnímu ročníku se totiž všechny zápasy hrají pouze systémem best of 9 a také dvoudenní formát turnaje nedovoluje týmům, aby vytvářeli tolik chyb, jako v minulosti. O tom se přesvědčili korejští El Gaming, kteří do Varšavy přijeli s velkými očekáváními. Aby také ne, když se jedná o tým, který bral loni stříbro a mimo jiné absolvoval intenzivní průpravu přímo v Koreji. Ani to ale na úvodní skupiny nestačilo a dále tak v turnaji pokračuje pouze jediný asijský tým z původních tří. To jen potvrzuje slova Mohammada Fadla, který je u Wargamingu za e-sport zodpovědný.

"Týmy z Asie a Ameriky ještě nemohou konkurovat Evropské špičce a upřímně si nemyslím, že se to v nejbližší době změní. V těchto regionech jednoduše chybí tradice a tudíž i scéna je tak malá, že má logicky problém poměřovat se s větším evropským soukolím." Ostatně i z Ameriky se probojovali do další fáze soutěže jen SIMP poté, co eCLipse v napínavém souboji podlehli tradičně neskutečně nespolehlivým Kazna Kru, kteří si tak zahrají čtvrtfinále právě s Na'Vi.

Do finálových bojů by ale výrazněji promluvit neměli a očekává se poměrně hladký postup Na'Vi, Hellraisers a Not So Serious do finálové trojky. Analytici se ale shodují, že jak Wombats on Tanks, tak i SIMP ještě mohou překvapit. SIMP by to navíc vzhledem k problémům mezi týmem a vedením celé organizace momentálně docela potřebovali, jinak se mohou brzy ocitnout bez zaměstnavatele. 

12971060_1180452931973028_8766935389847371568_o zdroj: tisková zpráva

Diváci hrají prim 

Na velké finále se opět očekává rekordní účast, a byť byl první den slabší, pořadatelé z Wargaming.net mají od víkendového dne daleko větší očekávání. Je to ale logické, vezmeme-li v potaz fanouškovskou základnu, kterou tvoří hlavně lidé s pracovními povinnostmi. Nejen pro ty ale byla Torwar aréně připravena herní zóna, fanouškovský obchod a také brýle pro virtuální realitu, se kterými mohli návštěvníci zažít tankové bitvy hezky ve 3D. Každý kdo dorazil, si navíc domů odnesl i solidní nálož herního merchandisu.

To samé ale samozřejmě platí i o streamech, na kterých lze získat především bonusy do hry. Vyřazovací fázi můžete stejně jako skupiny sledovat na oficiálních stránkách a samotné finále by mělo začít dnes okolo šesté hodiny večerní. My vám samozřejmě přineseme kompletní výsledkový servis, a jak už jste zvyklí, i něco více ze zákulisní šeptandy. 

Nejnovější články