Přihody pana Trpasíka
zdroj: tisková zpráva

Přihody pana Trpasíka

22. 6. 2000 0:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Pan Mravenec má nové jméno - Příhody pana TrpaslíkaAutor: jd Publikováno: 22...


Pan Mravenec má nové jméno - Příhody pana Trpaslíka

Autor: jd
Publikováno:
22.června 2000


Zvětšit zdroj: tisková zpráva O chystané české adventuře Pan Mravenec jste na našich stránkách už určitě četli, ale její tvůrci se kvůli autorským právům rozhodli změnit název a koncept hry, z mravence se stal trpaslík a nový název zní Příhody pana Trpaslíka. Je to možná trochu škoda, hlavní postava mravence mi byla sympatičtější nejen díky podobnosti s Ferdou ze známých knížek Ondřeje Sekory, ale co se dá dělat. Jak nejspíš ukáže blízká budoucnost, není to poslední případ změny názvu hry kvůli možnému soudnímu sporu s držiteli autorských práv na známé dílo. Tady je prohlášení vývojového týmu, které nám poslal Ondřej Zach (scénárista hry):

Byli jsme kontaktováni zástupcem stávajících vlastníků autorských práv na příběhy „FERDY MRAVENCE“, společností MERCHANDISING PRAGUE, kteří nám sdělili, že dle jejich názoru vývojem hry „PAN MRAVENEC“ porušujeme autorská práva k uměleckému kinematografickému dílu „FERDY“ zhotoveného na základě příslušné smlouvy na námět díla „FERDA MRAVENEC“.

Ačkoli zastáváme názor, že námi pripravovaná adventura s pracovním názvem „PAN MRAVENEC“ nemá s Ferdou Mravencem Ondřeje Sekory vůbec nic společného - samozřejme kromě postavy mravence v hlavní roli - rozhodli jsme k následujícímu řešení:

Obrázek zdroj: tisková zpráva vyloučení všech mravenčích charakterů ze hry + následná úprava scénáře. Vzhledem k tomu, že stále nebyla vybrána finální podoba mravence a nebyly tudíž hotovy žádné její animace, nebude mít tato změna vliv na datum vydání hry. Jsme si vědomi toho, že kdybychom nadále trvali na hlavní postavě mravence, dostali bychom se pravděpodobne do sporu, který by mohl zapříčinit zbytečné zdržení vydání hry.

Jako nový hlavní charakter byl vybrán trpaslík a s ním se samozřejme mění i pracovní název hry na „Příhody pana Trpaslíka“.


Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva


Linky: Czechgames


Zvětšit

Nejnovější články