Prázdninový LEVEL s arkádou Jets and Guns
zdroj: tisková zpráva

Prázdninový LEVEL s arkádou Jets and Guns

12. 7. 2005 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Když se lavina nových her objeví těsně po uzávěrce předchozího čísla, největší hity měla exkluzivně zamluvené konkurence a následuje letní sucho, není to pro autory papírového magazínu nejpříjemnější situace.

news zdroj: tisková zpráva Pojďme se proto mrknout, jak se s ní poprali kolegové z LEVELu a na čem postavili své 128. číslo, které je už pár dnů venku pouze v DVD a mini-provedení (vydávání verze s CD bylo zrušeno kvůli malému zájmu). Na obálku dali hrdinku z Dungeon Siege II, která neznačí přítomnost recenze, nýbrž "jen" prvních dojmů Pavla Dobrovského z obsahově omezené novinářské bety. Stejný původ má Frixův článek pojednávající o singleplayeru i multiplayeru hororové akce F.E.A.R. - viz úryvek z textu:

    F.E.A.R. staví na pocitu strachu valnou většinu herní atmosféry, neomezuje se však pouze na temná zákoutí nebo monstra, která se objevují bez známky varování za vašimi zády. V duchu nejkvalitnějších hororových snímků mají za úkol hráče vyděsit především jemné náznaky hrůzy, nikoliv znetvoření nemrtví a podobně. Prostředí letištního komplexu je zjevně pod Fettlovou kontrolou, dějí se tu však i jiné věci. HUD se chvílemi začíná bez jasného vysvětlení lehce třást, hlavní postava se dostává do halucinačních stavů a kromě zjevení jsou slyšet i tajemné hlasy. Přitom je začátek k hráči ještě relativně něžný - hned v jedné z prvních chodeb zahlédnete, jak na jejím konci běží malá holčička. Když se ji ale pokusíte dohonit, výsledkem je jen slepá ulička a prázdno.

    Máte-li v paměti starší obrázky a videa ze hry, jistě si vzpomenete na tajemné děvče v červeném. Je to samozřejmě ona, kdo se znovu pokouší hráče vyděsit, a přestože byla herní demonstrace v zásadě jen předem nahranou sekvencí, zděšení se nás stejně domáhalo. O chvíli později po triku se slepou uličkou se tajemná holčička objevuje znovu a po oslnivém záblesku světla se najednou nacházíme v jiné části budovy, s podlahou pokrytou krvavými stopami, které vedou ke dveřím označením spásným slovem exit. Pár kroků před cílem však dveře vybuchnou a odkryjí za sebou jen cihlovou stěnu. Je slyšet, jak se děvčátko tiše zachichotá, jako by se radovalo z dobře provedeného žertu. Nevyhnutelný návrat do místnosti odhalí zuboženou postavu připoutanou k židli, k níž přichází samotný Fettle s nožem v ruce. Po dalším krátkém záblesku je Fettle pryč a muž v židli není pro samou krev skoro ani vidět, stihne jen před smrtí utrousit několik slov o projektu Origin. Není pochyb o tom, že ve finále nebude hratelnost napěchovaná podobnými momenty natolik, jako jsme toho byli svědky v prezentaci, ale i tak by mělo jít o vítané oživení akčních sekvencí... [více v preview]
Dalším vrcholem LEVELu stodvacetosmičky je plná hra Jets and Guns (72%, side-scroller střílečka ala Tubular Worlds / R-Type / Project X), která vznikla v ČR, vyšla před pouhým půlrokem a prodává se jinak pouze přes internet za budgetovou cenu (440 Kč nebo 20 USD). Společnost ji na DVD dělá tombraiderovka Darkened Skye (67%) z roku 2001 a v češtině. Ty z vás, kdo nevlastní tlustou přípojku k internetu, asi zaujme přiložení několika tzv. Speed-dem, což jsou videonahrávky co nejrychlejšího dohrání nějaké hry (např. Morrowind za 14 minut).

Z obsahu samotného časopisu se ještě sluší zmínit první recenzi adventury Martin Mystere, verdikty nad Battlefieldem 2, The Bard's Tale či 7 Sins, Rybkův tématický článek o evoluci herních periférií (jak vypadala myš před nějakými pětadvaceti lety?) nebo pohled na čtyři již vydané modifikace (Eclipse, The Hidden, Plan of Attack a Dead Sector: Source) pro Half-Life 2.
zdroj: LEVEL

jd

Nejnovější články