Pozvánka na Game Developers Session 2007
zdroj: tisková zpráva

Pozvánka na Game Developers Session 2007

4. 5. 2007 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Již pátým rokem proběhne v Brně konference středoevropských tvůrců elektronické zábavy Game Developers Session 2007, organizovaná nezávislým serverem ČeskéHry.cz.

Setkání se uskuteční příští víkend 11. - 13. května a je určeno všem zájemcům, kteří se věnují tvorbě elektronické zábavy, ať už prakticky nebo teoreticky, v práci i ve volném čase a pro jakoukoliv herní platformu. I letos má být připravena řada zajímavých přednášek a dílen zkušených odborníků z oboru vývoje elektronické zábavy. Řeč bude o všech důležitých tématech z oblasti vývoje her a přichystány jsou přednášky o navrhování her, vytváření příběhů, herní animaci, 3D modelování, programování, hudbě i financování a vedení vývoje.
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Tradiční součástí letošního setkání bude páteční prezentace komerčních i nezávislých herních projektů, dokončených v uplynulém roce. Své poslední zde představí zástupci týmů Bohemia Interactive, Altar Games, Black Element, Mindware Studios, Handjoy či SleepTeam Labs. Po těchto prezentacích proběhne doprovodná akce v klubu Mersey, kde budou vyhlášeny výsledky letošní soutěže nezávislých projektů, jejichž tvůrci budou oceněni dárky od Illusion Softworks.

Vedle prezentací, přednášek a dílen je GDS důležitou událostí pro vzájemné setkávání herních tvůrců. Nezávislé týmy zde vyjednávají spolupráci na budoucích projektech, herní producenti hledají nové talenty do svých firem a herní žurnalisté využívají situaci, kdy mohou vyzpovídat zástupce všech zdejších studií a dovědět se ledacos ze zákulisí vývoje připravovaných projektů. Důvodem, proč se koná tato ojedinělá akce v Brně, je zčásti zdejší silná koncentrace herních tvůrců a zčásti lepší dostupnost pro slovenské účastníky. Letošní setkání proběhne v nově zrekonstruovaném kulturním domě Rubín. Kapacita celé akce je však omezená pouze na 400 účastníků, je proto doporučena registrace na této stránce, kde je zároveň k nahlédnutí program a podrobné informace o soutěži herních projektů.

zdroj: PR

jd

Nejnovější články