Podle indicií inXile pracuje na RPG ve stylu izometrického Fallouta
zdroj: tisková zpráva

Podle indicií inXile pracuje na RPG ve stylu izometrického Fallouta

9. 12. 2014 15:56 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Internetoví detektivové opět vyštrachali potenciálně zajímavé zprávy. Jde o spekulace, ale založené na skutečných stopách, podle nichž by inXile Entertainment po úspěchu s Wasteland 2 mohli vyvíjet něco jako pokračování izometrického Fallouta - konkrétně ne přímo hru s názvem Fallout, nýbrž nástupce Fallout 3 prototypu Van Buren.

Van Buren bylo kódové označení projektu Fallout 3, který měl být izometrickým pokračováním předchozích dvou her, jak píše Láďa Loukota v tomto článku. Právě na značku Van Buren si společnost Roxy Friday zaregistrovala jako ochrannou známku. Dále si ještě zaregistrovala ochrannou známku Meantime, což bylo zrušené RPG z 80. let, které vyvíjel Brian Fargo jako pokračování Wasteland.

Je to jen další registrační fórek? Zřejmě ne. Roxy Friday totiž před dvěma lety registrovala i ochranou známku Torment, ze které se posléze vyklubal duchovní nástupce Planescape s názvem Torment: Tides of Numenera. Tyto informace navíc vykutala stránka RPG Codex, na což před dvěma lety reagoval Fargo slovy „oficiálně chválím vyšetřovací schopnosti Codexu.“ A poté, co kolegové z RPG Codex odhalili registraci Meantime, Fargo zareagoval: „Investigativní jednotka Codexu je zase v akci.“ Nejde sice o důkaz, ale...

Zaspekuluji si. Wasteland 2 byla úspěšná hra. Bylo by hloupé dále netěžit zjevně atraktivní téma. Před pár dny navíc inXile rozeslali backerům email s poznámkou, že inXile začínají pracovat na dalším nadšeně požadovaném RPG. Myšlenky člověka logicky zavedou izometrickému Falloutu, jenže značka patří Bethesdě. Nepatří ji ale Van Buren, neodmyslitelně spjatá s nešťastným koncem izometrické klasiky pod Interplayem.

Proč tedy neudělat postapokalyptické RPG, které bude mít blíže k Falloutu než Wasteland 2 (což jsou v rámci žánru dost rozdílné hry), ale ponese název Meantime (třeba Meantime: Van Buren)?

Samozřejmě, z Falloutu by nešel přenést herní svět, protože patří Bethesdě. Prostě by vzniklo tahové postapo RPG s jedním hrdinou, ze severní Ameriky... Ano, reálie Falloutu by mi chyběly, ale upřímně beru jakékoliv izometrické RPG a nejspíš nejsem sám.

Nejnovější články