PlayStation 3 Starter Kit a redesign PSP
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 3 Starter Kit a redesign PSP

13. 7. 2007 23:23 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Namísto zlevnění se k nám dostane bundle s dvěma nej hrami za cenu, jakou předtím stála jen konzole. A od kdy začne ovladač vibrovat?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Jako blesk z čistého nebe nás zastihla zpráva, že namísto očekávaného zlevnění konzole PS3 se v Evropě počítá pouze s bundlováním. Do starého světa začátkem srpna tak zamíří krabice, v níž vedle samotné PS3 najdete dva ovladače Sixaxis a ještě dvě hry, celkem za 599 euro. Což je identická suma, za jakou tu dosud byla k mání samotná Sony konzole. V případě Čech se pak mluví o packu s Resistance: Fall of Man a Motorstormem, celé tohle balení za cenu 16.900,- Kč (kompletní tisková zpráva Sony Czech). Ale pozor - zaslechl jsem, zcela neoficiálně, že půjde o limitovanou akci.

Bez zajímavosti v tomto kontextu není info, že výše naznačené zlevnění v Americe na 499 USD, týkající se 60GB verze PS3, má za cíl vyprázdnit sklady, aby po jejím vyprodání (do pár měsíců) mohla na tamním trhu existovat pouze nově příchozí 80GB verze, která se do Evropy vůčihledně nechystá. Takže ono zlevnění je pouze dočasné a poté se zřejmě cena konzole posune zpět na 599 dolarů. Prozatím. Snad jen, že řešení emulace PS2 her je na 80GB verzi identické s tím, jaké je k vidění na evropských strojích, tedy pouze softwarové. Mimochodem, dle neautorizovaného vyjádření jednoho zaměstnance Sony pro Kotaku se už prý dohodli s Immersion Corporation, že nový typ SixAxis ovladače konečně s vibracemi má přijít na trh letos v září (zřejmě u nového balení s 80 GB verzí PS3). Oficiální reakce? Dle očekávání: prý to bylo vytržené z kontextu, ale ani to nevyvrátila.

Stejně jako u PS3, také nedávné zlevnění handheldu PSP přineslo své ovoce v podobě většího odbytu. Situaci by mohla dále umocnit informace, že se v září (celosvětově) objeví fungl nová verze PSP, která nabídne mnohá, dosti příjemná vylepšení. V první řadě bude výrazně lehčí, o něco menších rozměrů (tenčí), s větší výdrží baterií a rychlejšími načítacími časy. Mezi novými funkcemi je zejména možnost připojení handheldu k televizi a následné přehrávání multimédií ve vyšším rozlišení, testovaný filmový Spider-Man 2 běžel na 640x480. S tím, že PSP v tento moment poslouží jako "dálkový ovladač", samozřejmě příslušným kabelem propojený s TV. Za velkou louží se mluví o standardní ceně $169 za Core pack (barva Piano Black), nicméně chystají se i bundly s 1GB Memory Stickem, UMD filmem Family Guy a jednou hrou (Daxter, později Star Wars Battlefront: Renegade Squadron) za $199 (barva Ice Silver, resp. Ceramic White). Mimochodem, mezi novými tituly cílenými na kapesní formát má být i předělávka Calling All Cars nabízená aktuálně na PSN ke stažení pro PS3.

zdroj: Eurogamer, PR, JF, GameSpot

mart

Nejnovější články