Odhalení arkády The Last Guy
zdroj: tisková zpráva

Odhalení arkády The Last Guy

18. 7. 2008 17:17 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Sony vytasilo další trumf: arkádový mix Pacmana a Snakea za použití satelitních snímků z Google Earth. + VIDEA

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Sony ze sebe nepřestává chrlit nápady a nejnověji přichází s arkádovou akcí The Last Guy, jejíž japonský web byl sice spuštěn ještě před E3, do té doby se však akorát spekulovalo, o čem hra bude, přičemž její principy odhalil teprve čerstvý E3 trailer. Skvělý dojem navodí už smyšlená vývojářská značka Hindustan Electronics Co. Ltd., což je pochopitelně žert už názvem, byť plného významu nabírá teprve ve chvíli, kdy si pustíte zcela neuvěřitelný "rozhovor s vývojáři" aneb po předváděčce Take 2 nejspíš další případ někoho, kdo si před výstupem na kameru šlehnul :)

Nejlépe lze hru popsat jako mix mezi Snakem (ano, tím jednoduchým hadem, kterého máme všichni ohraného z mobilních telefonů) a stařičkým Pac-Manem. Prostředí obstarávají HD satelitní mapy získané přes Google Earth, jimiž vývojáři nalajnovali cestičky skrz ulice, parky a stadiony, přidali tunely a to celé naservírovali pro jediného hrdinu, toho "posledního chlapíka" z názvu, jehož cílem bude nashromáždit co nejvíc lidí a dovést je do únikové zóny.

Města totiž přepadly nějaké hrozné nestvůry - ve videu je sice vidět jen několik přerostlých krabů, ale z dřívějších spekulací lze pochopit, že v poždějších fázích po vás půjdou dinosauři a další havěť. Inspirace v tomto ohledu zcela jistě pochází z japonských televizních seriálů z 80. let, kde se to nepřemožitelnými hrdiny jako je Last Guy jen hemžilo. A neméně střelený hudební podklad je zase odkazem na diskotékový zvuk 90. let.

zdroj: Archiv


The Last Guy E3 trailer

Fór je v tom, že čím více lidí potkáte, tím větší bude váš průvod mít "ocas", čili podobně jako u přerostlého hada budete muset utíkat tak, aby vás příšery pokud možno neměli šanci dostat (ani se zakousnout do konce vašeho průvodu, alespoň ve videu v jednu chvíli čítajícícho dva tisíce lidí). Pro lepší přehled zřejmě bude také možné přibližovat a oddalovat kameru.

The Last Guy bude ke stažení za symbolických 500 jenů (v přepočtu okolo 70,- Kč) na japonském PlayStation Store 31. července, americké datum vydání zatím nemá, ale již obdržel rating od ERSB - více na japonské homepage.
zdroj: homepage

levis

Nejnovější články