Nový Excalibur bez herních recenzí
zdroj: tisková zpráva

Nový Excalibur bez herních recenzí

29. 4. 2009 11:11 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Majitel ochranné známky a vydavatel časopisu chce zaujmout tím, že vynechá tradiční rubriky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva "Excalibur recenze zavedl, Excalibur je také zruší," hlásá odvážně Martin Ludvík, majitel ochranné známky na tento časopis a člověk, který dal závazek obnovit vydávání tištěné verze Excaliburu nejpozději do konce roku 2009 (pokud se nikdo nepřihlásí v internetové aukci, což zatím nevypadá). V exkluzivním rozhovoru, který TISCALI Games publikuje ve čtvrtek 30. dubna, na toto téma ještě dodal: "Recenze je jako vir, který se z Excaliburu rozšířil nejen do tištěných herních časopisů, ale i na herní weby." Současně přiznává, že na herních webech mají určité formy recenzí své opodstatnění (aktuálnost, možnost aktualizací, nekonečné množství textu a obrázků, videa, odkazy, komentáře čtenářů atp.). Ale v dnešních papírových časopisech dle jeho názoru nemají recenze smysl. "Samozřejmě hrám se nový Excalibur bude věnovat maximálním způsobem, ale ne formou recenzí".

V odpovědích Martina Ludvíka, kterého mnozí oprávněně považují za naivního snílka, což je ještě řečeno docela mírně, se dočtete například o: určování výše vyvolávací ceny do aukce, čím se živil v letech, kdy Excalibur nevycházel, zda se nepoučil z krachu papírového Doupěte a Next Levelu se stejnou cenovou hladinou, proč vnímá potenciál českého trhu herních papermagů za pořád dostatečně velký (navzdory poklesu zájmu o Level a Score), jak to bude s přikládáním plných her, kolik prodaných kusů prvního čísla by považoval za úspěch, pro koho bude časopis určen, které další běžné rubriky v něm nenajdete, lidé z kterých kruhů asi vytvoří jeho redakci, jak má vymyšleno financování celého projektu nebo k jakému účelu mají sloužit jeho webové stránky.

S celkem dvaceti, místy rýpavými otázkami se ale Martin Ludvík popral se ctí. I skeptici možná zítra uznají, že některé jeho protiargumenty mají něco do sebe. Zaujme však někoho při vynechání té čtenářsky nejžádanější rubriky, kterou recenze všude byly, jsou a budou (což mimochodem není tím, že by čtenáři neměli na výběr, experimentů s jinými typy článků byla v minulosti všude spousta, ale neosvědčily se)? Update - celý rozhovor zde.

zdroj: vlastní

jd

Nejnovější články