Německo: UT2003 a C&C: Generals nevhodné
zdroj: tisková zpráva

Německo: UT2003 a C&C: Generals nevhodné

25. 2. 2003 22:22 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Ne, že by Unreal Tournament 2003 nebo Command & Conquer: Generals byly u našich západních sousedů přímo a výslovně zakázány, nicméně nejlehčí osud je také nepotkal.

Jak jsme se dnes dozvěděli, dostaly se obě pecky na seznam her, které nemohou být prodávány nezletilým a které nesmějí být veřejně propagovány formou reklam, inzerátů atd. Ačkoliv obě hry patrně nepotřebují žádnou ohnivou kampaň, mohli se s nimi jejich vydavatelé alespoň zaslouženě veřejně pochlubit. Dá se však říct, že tato reakce z německé strany byla svým způsobem předvídatelná. Kupříkladu Epic Games se na podobnou možnost připravili tak, že začali svůj UT2003 Bonus Pack tvořit i ve verzi se sníženou mírou násilí. Nyní se spekuluje, jestli je v Německu onou znevýhodněnou verzí myšlen pouze původní UT2003 nebo i předpokládaný UT2003 Bonus Pack, o jehož přesném datu vydání ale nechce nikdo ze společnosti mluvit.

Co se týče C&C: Generals, není jejich zařazení na "prokletý index" ještě finální a příslušná komise (pro zajímavost: Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Medien) teprve rozhodne, zda je tato strategie skutečně mládeži nebezpečná. Jen stěží si dokážu představit příslušníky daných německých orgánů, jak hru pečlivě hrají a zkoumají možný negativní dopad na psychiku nezletilých. Každopádně od 28. února se C&C: Generals řadí na seznam hned vedle brutálností typu Postal. My v Česku si můžeme jen oddechnout, žádná podobná komise či úřad tu totiž vůbec neexistují. To sice samo o sobě asi není nejsprávnější, ale pořád lepší, než když hry klasifikují lidé, kteří o nich očividně nic nevědí.

kate

Nejnovější články