Nejprodávanější hry dubna u nás a v Evropě
zdroj: tisková zpráva

Nejprodávanější hry dubna u nás a v Evropě

23. 5. 2003 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Celý duben byl u nás v republice ve znamení kralování domácích titulů. První místo v...

Celý duben byl u nás v republice ve znamení kralování domácích titulů. První místo v žebříčku Cenegy obsadil dle očekávání Vietcong, hned za něj se zařadila česká adventura Posel Smrti. Na dalších pozicích zůstaly stálice v podobě SimCity 4 a C&C: Generals, úspěch sklidil i Championship Manager 4. Oproti žebříčku prodejnosti za březen se nám do první desítky poprvé po dlouhém pobytu v čele nedostala Mafia, zmizel i Unreal II, Silent Hill 2 nebo datadisky k Sims. Pokud vás zajímají i výsledky na jiných platformách, mrkněte se sem, pro hry od jiných distributorů navštivte jejich domovské stránky.

Velká Británie (ELSPA, k 17.5.):
1. GTA: Vice City
2. Enter the Matrix
3. Championship Manager 4
4. The Sims
5. Medieval: Total War: Viking Invasion
Německo (GfK, 20.týden):
1. Vietcong
2. Tropico 2
3. Die Sims Deluxe
4. Die Sims - Tierisch gut drauf
Česká republika (CENEGA, duben):
1. Vietcong
2. Posel Smrti
3. Sim City 4
4. C&C: Generals
5. Championship Manager 4
6. Indiana Jones & Emperors Tomb
7. Anno 1503
8. Praetorians
9. Metal Gear Solid 2: Substance
10. IGI2: Covert Strike

V Německu si své prvenství stále suveréně drží český Vietcong, což je jistě příjemným překvapením nejen pro nás. Následuje stoupající strategie Tropico 2: Pirate Cove, další místa tradičně obsadily počiny z rodiny The Sims. V Británii zatím vede GTA: Vice City, následováno novinkou Enter the Matrix a britskou národní úchylkou jménem Championship Manager 4. Vietcong se na ostrovech drží na osmém místě.

Pokud vám přijde divné, že se do německé top ten Enter the Matrix nedostal, pak vězte, že hra se zde začala prodávat teprve tento týden (mimochodem u nás ji bude mít Cenega nejdřív v půlce června). Ve Státech (jejichž výsledky přineseme později) se titul stal skutečnou peckou, jen za první den se jej prodalo na čtvrt milionu kopií, což je úctyhodné číslo i s ohledem na fakt, že shrnuje výsledky na všech platformách. Podle Atari (Infogrames) je hra nyní číslem jedna také v Německu, a to jak na PC, tak i na PS2, Xboxu a GameCube. Tyto výsledky si zřejmě prohlédneme až v příštím sčítacím období.
zdroj: PR, Gamigo, MCVOnline, Cenega

kate

Nejnovější články