Milion Korejců šílí u OnlineWorms
zdroj: tisková zpráva

Milion Korejců šílí u OnlineWorms

4. 3. 2002 18:19 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Zatímco řada lidí litovala nad tím, že poslední reinkarnace oblíbených červů s názvem Worms Blast (duben 2002) není kompletně ve 3D zpracování, tvůrci hry z britských Team 17 se domluvili s jednou společností provozující online hry v Asii, aby pro hráče připravili jedno malé překvapení.

onlineworms zdroj: tisková zpráva Tím není nic jiného, než OnlineWorms - jednoduchá konverze původních červích válek do online hry, ve které si to proti sobě může rozdat více lidí přes internet. Team 17 si na to najali korejskou firmu Wizgate, která přizpůsobila Worms do podoby vhodné pro asijský trh a od poloviny prosince spustila veřejný betatest. Do toho se podle dnešní tiskové zprávy zaregistrovalo více než milion (!) Korejců, takže se OnlineWorms už nyní můžou považovat za obrovský úspěch. Až bude online hra náležitě otestována v Koreji, mají Team 17 v plánu rozšířit virtuální červí bojiště i do dalších asijských zemí, jako například do Činy.

Se spuštěním herních serverů v Evropě se zatím bohužel nepočítá, ale je možné, že k tomu dojde někdy v budoucnu, až marketingoví experti Team 17 usoudí, že k tomu nadešel vhodný čas. Nejen v případě OnlineWorms záleží hlavně na masovém rozšíření ASDL ve Velké Británii, kde bylo toto všude dostupné připojení na internet před pár dny zlevněno na pouhých 25 liber měsíčně (cca 1300 Kč). Za to dostanou obyvatelé Anglie domů neomezenou 512Kbit linku, o čemž si můžou internetoví závisláci v Čechách (kromě UPC Speed) nechat jen zdát. U nás totiž budete muset v případě ASDL platit Českému Telecomu jednak za přenesená data (podle neoficiálních informací na Lupě asi 4-5 Kč za 1 MB) a pokud budete chtít linku s neomezenými přenosy, vylovíte z peněženky nebo spíš bankovního účtu řádově desítky tisíc korun měsíčně.
zdroj: PR Obrázek zdroj: tisková zpráva

jd

Nejnovější články