L.A. Noire 2 vyjde asi až na další generaci konzolí
zdroj: tisková zpráva

L.A. Noire 2 vyjde asi až na další generaci konzolí

14. 2. 2012 10:19 | Téma | autor: Adam Homola |

Pokud se vůbec dočkáme. Ale snad ano. Rockstar nedávno odpovídal na dotazy zvídavých fanoušků a jeden z nich se zeptal, co se bude dít s L.A. Noire. Zaměstnanec Rockstaru sice na rovinu řekl, že žádné nové DLC už nebude, ale další L.A. Noire hru prý ještě odepisovat nemáme. Té se možná dočkáme. Otázkou ale je kdy. Rockstar v současné době oficiálně kutí Max Payne 3 a Grand Theft Auto V. Neoficiálně se pak tak nějak tuší, že někde v útrobách herního giganta vzniká i Red Dead Redemption 2.

Vývojáři prý nechtějí nic uspěchat a dali za příklad své ostatní série a jejich pokračování. Ostatně se stačí podívat na Max Payne 3. Druhý díl vyšel v roce 2003. Nebo série Red Dead. Poslední Redemption vyšlo 2010, předchůdce Revolver v roce 2004. I mezi očíslovanými pokračováními GTA jsou také nemalé mezery. “Nechceme nic uspěchat, což ale neznamená, že se k pokračováním nakonec nedostaneme,” řekl zástupce Rockstaru. Všechno je to prý jen o správném načasování a volném týmu.

A tým, který zrovna nebude mít do čeho píchnout, bude potřeba. Jak jistě víte, Rockstar s vývojem L.A. Noire jen pomáhal. U kormidla stáli především australští tvůrci ze studia Team Bondi, které se krátce po vydání hry rozpadlo. Jeho bývalý šéf a zakladatel, Brendan McNamara, chce teď udělat hru Whore of the Orient zatímco spousta vývojářů šla pracovat do jiných australských studií, ať už herních, či filmových.

Osud L.A. Noire 2 je tak v rukou Rockstaru a realizace je zřejmě pouze otázkou času. Pokračování adventurní detektivky v otevřeném městě by se do portfolia Rockstaru hodilo a s hrami v otevřeném městě nemá asi nikdo víc zkušeností, než tvůrci Grand Theft Auto. A nám by se to líbilo, ostatně jedničce jsme udělili ocenění Nejlepší adventura roku 2011. S blížící se další generací konzolí je ale myslím docela jasné, že pokud L.A. Noire 2 vznikne, na současnou generaci konzolí už pravděpodobně nebude.

Nejnovější články