Jaká budou tajemství letošní výstavy E3?
zdroj: tisková zpráva

Jaká budou tajemství letošní výstavy E3?

14. 2. 2003 17:17 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

E3, nebo-li Electronic Entertainment Expo, největší herní výstava a okázalý festival interaktivní zábavy nás zasáhne opět v květnu a už dnes můžeme spekulovat o titulech, které by nás nemusely minout.

Stejně jako každý rok, i ten letošní jistě přinese spoustu překvapení, nových oznámení, oficiálních potvrzení a materiálů, že se z nás, novinkářů nebo redaktorů herních serverů bude celý týden kouřit. Čeho by se mohly týkat?

Mezi nejzajímavější věci zařadili kolegové z HomeLanu třeba další možný projekt od Valve Software (Half-Life 2 nebo Counter-Strike 2?), hru na Unreal enginu od Scion Studio, sesterské společnosti Epicu, nebo nové tituly na motivy Pána prstenů od Vivendi Universal či Electronic Arts. Mezi hry, které si jistě v půlce května lehce získají mediální pozornost, by se s klidem mohl zařadit třeba Max Payne 2 od Remedy, jisté pokračování Medal of Honor od EA nebo třeba plánovaný nástupce Jedi Knight II od Activisionu. Předpokládá se, že Relic více odkryje Homeworld 2 nebo že své budoucí poklady odhalí i LucasArts (Sam and Max 2, Full Throttle II, Wrath) nebo BioWare. Další pokračování jsou velmi pravděpodobné i u sérií Hitman, Tribes, Mechwarrior, The Sims nebo Aliens vs Predator. Rockstar patrně ukáží i PC verzi GTA: Vice City a zbrusu nový projekt pro konzole, oproti tomu Microsoft se zase předvede s Halo 2 pro Xbox, na které prý bude reagovat Sony se svou chystanou akční hrou pro PS2, v branži označovanou jako "Halo killer".

Kromě Doom III, který si sice už svoji slávu na E3 užil loni, by id Software mohli ukázat ještě další ze svých projektů (Quake IV) a v teoretické rovině se spekuluje dokonce i o pokračování Operace Flashpoint od Bohemia Interactive Studia a Codemasters. S něčím se snad blýsknou též Sigil Games - firma, kterou založili bývalé mozky MMORPG Everquest. Jak tedy vidíte, tento lehký nástin toho, co možná letošní E3 přinese, by už sám od sebe vydal na několik článků nekonečných úvah. Na skutečně oficiální informace si ještě čtvrt roku počkáme, ale v Los Angeles samozřejmě nebudeme chybět, abychom vás mohli zásobovat desítkami aktuálních zpráv jako vloni i předloni.

zdroj: HomeLan

kate

Nejnovější články