GameStar 74 s reportážemi z výstavy E3
zdroj: tisková zpráva

GameStar 74 s reportážemi z výstavy E3

30. 5. 2005 18:18 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Už zítra, 31.

news zdroj: tisková zpráva května dorazí na stánky červnový GameStar, který je zvláštní tím, že jako první z trojice zavedených papírových časopisů přinese na dvaceti stránkách reportáž z nedávné výstavy E3 a dojmy Lukáše Erbena či Ondry Broukala z předváděných her. Mezi ně patří kupříkladu Call of Duty 2, Hellgate: London, Quake IV, Godfather, Gothic 3, El Matador (včetně nesestříhaného gameplay videa na CD/DVD) nebo Need for Speed: Most Wanted, byť o proklamované exkluzivitě na obálce by se dalo úspěšně pochybovat, když prakticky to samé, co je v preview (viz ukázka níže), ví každý fanoušek NFS z internetu a z trailerů už dobrých pár týdnů. Co se týká recenzí, přečtete si v 74. čísle o všech aktuálních titulech, z nichž se dají namátkou jmenovat Imperial Glory, Pariah, Juiced, Domination, Cossacks II, Psychonauts, Stronghold 2 nebo Daemonica. Více v kompletním obsahu na GameStar webu, kde mají i pár fotek hostesek z E3.

    Nové Need for Speed kombinuje fantastickou grafiku s propracovaným fyzikálním modelem a řítí se k nám v podobě závodů, jež nejsou na první osahání úplně snadné, po chvíli ale výtečně přejdou do krve. Po grafické stránce vypadá hra naprosto úchvatně, přestože zjevně nevyužívá možností nového Xboxu naplno (což je ale jen dobře, neboť to znamená, že bychom si ji ve srovnatelné kvalitě mohli zahrát i na nabušeném PC). Kvalitu grafiky lze popsat asi takto: představte si Half-Life 2, dvojnásobné množství detailů a trojnásobek 3D objektů, a máte představu o tom, jak fantastické je prostředí, v němž závodíte. Detaily tratě a okolí, které jednoznačně přispívají k výtečnému dojmu z rychlosti, to ale nekončí. Most Wanted hýří nejrůznějšími efekty, odrazy a normálovými mapami – vše přitom vypadá mnohem realističtěji než u obou dílů Underground. Naprosto neuvěřitelné jsou pak detaily modelů aut. Mřížky chladičů, tvarované disky či kliky u dveří – to vše je propracováno do nejmenších podrobností, kterých si vlastně ani nevšimnete, podprahově je ale vnímáte a celkový dojem ze hry to podstatně zlepšuje.

    Need for Speed: Most Wanted přebírá většinu herních prvků z obou Undergroundů. Také tady si svou reputaci zvýšíte prostřednictvím upgradů a vylepšováním vizuální stránky svého vozu, daleko podstatnější složkou by ale měla být vaše „špatná pověst“ u policie a rivalů (odtud podtitul Most Wanted). Kromě závodů známých z Underground série se opět objeví herní módy úniku před policií, o které si ilegální závody přímo říkají a které mnoho hráčů citelně postrádalo, rozjezdy (drag racing) či smyky (drifting). Podstatně rozlehlejší by měly být i závodní lokace... [více v GameStaru 74]
zdroj: GameStar

jd

Nejnovější články