FPS 2000 Awards podle VE
zdroj: tisková zpráva

FPS 2000 Awards podle VE

31. 12. 2000 22:53 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Již od dřevních dob DOOMa jsou first-person střílečky stále o jednom a tom samém, prostě "běž a střílej".

V letošním roce se situace ale pomalu začala klonit k lepšímu, příběh se stával čím dál tím důležitějším, vylepšovalo se ovládání, vznikaly zajímavé žánrové mixy ap. Ačkoliv jsme se nedočkali žádné novinky od "Velké trojky" (Valve, id Software a Epic Games), objevilo se spousta očekávaných titulů od ostatních producentů. O jejich zhodnocení a vybrání trojice nejlepších se snažili na Voodoo Extreme.

3.místo - Soldier of Fortune
Soldier of Fortune je bezpochyby jednou z nejkrvavějších a nejbrutálnějších her, které kdy vznikly. Přesto a nebo právě proto si získala mnoho příznivců, kteří dokázali ocenit perfektně zpracované prostředí 26 levelů, reálné zbraně nebo např. vynikající kampaně.

2.místo - Deus Ex
Většinou když přemýšlíte o first-person střílečkách se RPG prvky příliš nezabýváte. To, že je to chyba se vám snaží naznačit Warren Spector se svojí kombinací FPS a RPG Deus Ex. Vynikající systém vlastností a další vychytávky z ní dělají jednu z nejlepších (podle mého názoru nejlepší) stříleček roku 2000.

1.místo - No One Lives Forever
Monolith konečně dokázal, že je schopen vytvořit i nadprůměrnou hru, a tou No One Lives Forever bezesporu je. Vynikající scénář, hudba, architektura levelů, ale především nepřekonatelná hratelnost z ní dělají vcelku zaslouženého vítěze kategorie first-person stříleček.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

MB

Nejnovější články