Fanoušek vyrobil mod Hot Coffee pro Red Dead Redemption 2, Rockstar zuří
zdroj: tisková zpráva

Fanoušek vyrobil mod Hot Coffee pro Red Dead Redemption 2, Rockstar zuří

21. 2. 2020 12:51 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Hot Coffee pro GTA: San Andreas za patnáct let stihlo mezi hráči zlidovět. Moddeři tehdy zvládli odemknout schovanou minihru, kde CJ přijal pozvání na kávu od jedné ze svých milenek. A tou kávou myslíme všichni samozřejmě sex prostřednictvím quick time eventu. Na tenhle odkaz teď navázali fanoušci Red Dead Redemption 2, a protože v Take-Two pracují samí puritáni, má jejich právní oddělení plné ruce práce.

Hot Coffee pro Red Dead Redemption 2 sice Arthurovi nedává možnost vyrazit na rande s některou z kovbojek, namísto toho si může užít s kurtizánami v salónech. Mod přitom jen využívá animace a zvuky, které už ve hře jsou a všichni při nemravnostech zůstávají oblečení. Tahle aktivita ovšem nezůstala bez povšimnutí Rockstaru a Take-Two, jež podle YouTubera Swegty podnikly právní kroky, aby možnost milostných hrátek z RDR2 zase hezky tiše zmizela.

Právníci tvůrce modu údajně kontaktovali a žádají o stažení modu, který podle nich porušuje licenční ujednání, a to v bodech zakazujících „dekompilaci, přípravu derivativního softwaru a dalšího modifikování“. Zejména pak zakazuje „vytvářet a uploadovat materiály, které jsou vulgární, obscénní, sexuálně zaměřené nebo jinak porušují komunitní standardy“. Modder pro PCGamesN potvrdil, že ho právní oddělení Rockstaru skutečně kontaktovalo, důrazně ovšem nesouhlasí s tím, že by porušoval nějaká pravidla.

 

„Mod neobsahuje nahotu nebo nahé modely, používá assety přímo ze hry. Animace jsou z mise v baru s Lennym (která ve hře stále je) a ‚vzdychání‘ jsou zvuky, které postavy vydávají při zranění. Také zmiňují ‚online služby‘, tento mod je ovšem pouze v singleplayeru,“ tvrdí modder Unlosing.

Jeho samotného prý tenhle náhlý zájem Rockstaru překvapil. Společnosti modifikace zpravidla nevadí, kvůli kontroverzím kolem Hot Coffee jsou ale mody se sexuální tematikou poněkud citlivým tématem, protože tehdy zvedly rating GTA: San Andreas, a to tím pádem muselo zmizet z regálů amerických kamenných obchodů.

Dává tedy smysl, že chtějí být v tomto ohledu opatrní, na druhou stranu jim to propůjčuje nálepku poněkud puritánské společnosti, které na jednu stranu nevadí bezbřehé vraždění civilistů po stovkách nebo detailní záběry mučení, ale na té druhé potírá jakýkoliv náznak erotiky. Ustřelování končetin je v pořádku, ale běda, jakmile zahlédnete ženskou bradavku!

Mod prozatím zůstává dostupný ke stažení na NexusMods. Samozřejmě si ho můžete přidat pouze do PC verze Red Dead Redemption 2 a musíte potvrdit, že jste plnoletí. Sám Unlosing tvrdí, že ho na žádost Take-Two zatím stahovat nebude, ale pokud mu ve schránce přistanou výhrůžky žalobou, zřejmě nebude mít jinou možnost.

Nejnovější články