DOOM III oficiálně hotov
zdroj: tisková zpráva

DOOM III oficiálně hotov

14. 7. 2004 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Třikrát sláva! Insider zmiňovavaný v odpoledním shrnutí PC Gamer recenze nelhal a jedna z nejočekávanějších her všech dob - DOOM III - byla před chvilkou prohlášena za dokončenou neboli "gold".

Nejedná se jako mnohokrát v minulosti o podvrh z nějakého pochybného zdroje, ale o oficiální vyjádření samotného šéfa id Software Todda Hollensheada, který se domnívá, že jde o absolutně nejlepší hru, co kdy udělali (ještě aby ventiloval na veřejnost něco jiného :)

Obrázek zdroj: tisková zpráva Vydavatel Activision tedy schválil poslední "release candidate" verzi DOOM III a poslal ji do lisovny. Odpověď na hlavní otázku dne - kdy se hra dostane na pulty prodejen? - je trochu složitá. Jako první se samozřejmě dočkají Američané (3. srpna), které následují obyvatelé Velké Británie (6. srpna) a zbytku Evropy (okolo 13. srpna). Tato prodleva je prý způsobena tím, že výrobci CD na starém kontinentu nepracují nonstop 24 hodin 7 dnů v týdnu jako v USA. Nějaký čas samozřejmě zabere také zabalení krabic a rozvezení do obchodní sítě. Mezi výjimkami, kde hra vyjde určitě až v druhé polovině srpna, bylo jmenováno Rusko a Polsko.

U nás se o distribuci postará Cenega Czech, v jejímž dnešním release-listu na prázdniny 2004 však DOOM III překvapivě úplně chybí. Věříme, že to je pouze nějaké nedorozumění a že se zítra od PR manažerky Báry Veselé dozvíme přesný termín (tipujeme někdy v rozmezí 10.-20.8.). Každopádně chcete-li mít doma originálku s českým manuálem jako jedni z prvních v ČR, doporučujeme předobjednat si hru z Tiscali GameShopu, kde vedle zvýhodněné ceny 1399 Kč (jinde bude stát 1699-1999 Kč) navíc můžete získat exkluzivní DOOM III figurku nebo plakát. Pěkné tématické wallpapery mimochodem najdete tady, tady a tady (thx KUFI & Laku).

Update 15.7. 12:00 - DOOM III zabere 3-4 CD. S DVD verzí se nepočítá, protože její výroba je stále ještě o něco dražší. Id Software nyní začnou pracovat na demu, ale k jeho vydání zřejmě nedojde dříve než se plná verze objeví v amerických obchodech. Nové obrázky v nízkém rozlišení z promítání xboxové verze, která by snad měla přijít na podzim, nahodili na GameSpy (thx GameCentrum). Bára Veselá z Cenegy na náš dotaz uvedla, že v jejich release-listu chybí hra záměrně - až bude moci říct konkrétní datum, tak se ho prý dozvíme. Nicméně podle neoficiálních informací z dneška má DOOM III vyjít v České republice pravděpodobně až koncem srpna.

zdroj: Bluesnews, fansite, vlastní zpráva a další

jd

Nejnovější články